Första smakprovet ur mitt deckardrama.

När jag skrev min uppföljare till ”Den blomstertid nu kommer” kände jag behov av att börja på ett helt annat manus. Bara för att få lite variation, för att kunna fly in i något helt annat vid de tillfällena när jag kände att jag hade en skrivsvacka i mitt ”huvudmanus.” Jag började på en deckare, eller kanske mer ett deckardrama.

Jag skriver om saker som jag verkligen inte har full koll på här, så researchen kommer att bli mastig … minst sagt. Jag har mycket, mycket kvar i manuset, men gillar att jag får mer och mer ordning på strukturen, helheten börjar så sakta växa fram. Här kommer mitt första smakprov ur manuset, och eftersom det är helt oredigerat så kan det bli helt annorlunda längre fram.

***

Plötsligt stod flickan i dörren.

”Jag vill hem”, sa hon dämpat. Hon hade tårar i ögonen. ”Jag vill hem.”

”Vänta”, sa han och sträckte ut handen mot henne men hon tog ett steg tillbaka. Nu var det ännu tydligare hur smutsig hon faktiskt var.

Mirelle stirrade på henne och sedan stirrade hon på honom.

”Vad fan har du gjort?” Hon fortsatte stirra på honom och skakade på huvudet som om hon inte förstod vad som hände. ”Har du kidnappat ett barn?” Hon svalde hårt.

Flickan tryckte nallen mot sin kropp.

”Jag ska berätta”, sa han. ”Jag ska. Om du lugnar ner dig ska jag berätta.”20180524_123505

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s