En del av att vara författare är att våga lämna sin trygghetszon.

Klippet ovanför är från Bokmässan 2017 när jag blev intervjuad av Kerstin Önnebo i Skrivarpodden. Bokmässan var en vecka efter att jag hade haft mitt boksläpp, så jag var ju verkligen ny på det här med att vara författare.

Det är väl inte så att jag ska komma här och påstå att jag på något sätt är en erfaren författare nu när det har gått drygt ett halvår, men tro mig när jag säger att det ändå är en viss skillnad.

Det här med att marknadsföra sig själv för att marknadsföra sin bok kändes väldigt märkligt, jag har aldrig varit en människa som älskar att stå på scen, som älskar att vara i centrum. Men jag insåg snabbt att det var viktigt att VÅGA saker som var läskiga. Som att bli intervjuad i radion, och ännu värre: att bli intervjuad och filmad samtidigt.

Jag var extremt nervös under den här intervjun, efteråt kändes hjärnan helt tom och jag hade ingen aning om vad jag hade sagt. Jag tycker det känns obekvämt att höra mig själv (herregud, vad svamlar jag om – och har jag inte plötsligt ändrat dialekt?) och hur det känns att se sig själv är ännu värre.

Men det här är viktig marknadsföring. Punkt. Jag kommer aldrig att känna mig bekväm i den här situationen, men jag tror ändå att det kommer bli lite lättare för varje gång.

Skrivarpodden hittar du på: http://skrivarpodden.libsyn.com/

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s