Back to school

extrabilder462355_large

Jag minns hur det var att gå på högstadiet. Jag minns rangordningen, jag minns orättvisan, jag minns förnedringen. Det var en förutsättning för att skriva Den blomstertid nu kommer. Nu, drygt ett halvår efter att boken kom ut så känns det som om jag har gått i en oerhört omfattande terapi. Det har jag inte, men det jobbiga inom mig har lättat,  äntligen har jag lyckats bearbeta mycket av det som skavde.

Hur gjorde jag då för att bearbeta det? Jo, jag skrev som sagt en bok.

Det var första steget.

Det är ingen självbiografi, men det var heller inte nödvändigt att det var det. Boken är fiktion, men man kan säga att den har små inslag av självbiografisk touch lite här och där! När jag skrev gick jag tillbaka, när jag skrev blev jag mina karaktärer, det var jag som upplevde det de upplevde.

Steg två var att boken blev utgiven, och då kom alla intervjuerna. Alla som intervjuade mig var intresserade av just min högstadietid, så då fick jag gå igenom det där igen.

Steg tre var alla kommentarer från de som läst boken. Och eftersom boken hittar fler och fler läsare så fortsätter kommentarerna att komma in. Och då förstod jag plötsligt hur det låg till. För jag fick ju höra det hur många gånger som helst. Att igenkänningsfaktorn var så hög. Det trodde jag inte. Inte att många skulle känna igen sig, bli berörda, säga att ”det var precis så det var.” Oavsett ålder så kände de igen sig.

Om det är någon som läser detta som går igenom en jobbig period nu, (det vet jag ju att det är, för det finns ju så många som mår dåligt), så tänk på att du är inte ensam. Du är verkligen inte ensam. Även om jag vet att det kan kännas så …

 

 

En tanke på “Back to school

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s