Dagens visdomsord.

20180409_105456När jag läser detta så drar jag automatiskt på munnen. Det är lätt att se bilden av sig själv springandes med den där påken … för det är lätt att känna sig frustrerad om man väl har skrivtid och så plötsligt håller sig inspirationen  borta.

Well, det funkar inte att jaga efter den. Att stressa upp sig gör bara att orden får ännu svårare att komma ut. Så vad gör man då i det läget när man behöver skriva NU och skrivkrampen infinner sig?

Tips nummer 1 är att skriva ändå. Storyn måste framåt. Det kanske inte blir så himla bra som du hoppades på, men den biten får du jobba med när du redigerar.

Tips 2: Vad får dig i rätt stämning för att komma in i din berättelse igen? För min del kan det vara en låt. Om det är så för dig så sätt på den låten. Se om det blir lättare.

Tips 3: Fundera över något annat som har med din story att göra. Du kan exempelvis ägna dig åt research. Eller fördjupa dina karaktärer. Fundera ut vändningar.

Tips 4: Fyll på ditt batteri med mat och/eller dryck! En kopp kaffe eller en chokladbit kanske är det du behöver för att hitta rätt igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s