Att skriva låttexter – en del av mitt författarskap.

Variation förnöjer. Även för en författare som älskar att skriva på sina böcker. Därför skriver jag också låttexter. Jag har samarbetat med olika personer genom årens lopp. Fått till en del riktigt bra låtar, fast aldrig någon hit. Men å andra sidan hade jag inte fått till någon bok innan Den blomstertid nu kommer heller. Min dröm var ju att få en bok utgiven, och det funkade ju faktiskt till slut, så jag tänker fortsätta tråna efter den där hiten!

För en tid sedan inledde jag ett samarbete med Rickard Linde i gruppen My Sweetest Punch. Ett samarbete som jag hoppas mycket på, eftersom det vi hittills har skapat tillsammans känns väldigt bra.

Om man söker på bandet kan man läsa att My Sweetest Punch är pickupnålen som skrapar runt bland det bästa och sämsta i livet – Hjärta, smärta och att livet försvinner hur man än gör. När jag läser det känns det väldigt tydligt att mina texter passar in där, för den beskrivningen skulle ju lätt passa in på mitt skrivande.

My Sweetest Punch har en stor bredd i sina låtar, just därför tycker jag att det är svårt att beskriva deras stil. På sin facebooksida beskriver de genren som pop/rock/soul/indie/americana. Lite av varje alltså.

Foto 2017-05-01 21 54 51Jag har sett dem live en gång (22 februari) och då spelade de en låt med min text. To someone called my father heter den låten. Ett stort ögonblick för mig förstås. Det var på Bar Kom i Göteborg. De kommer att spela där nästa gång den 26 april och då är Le Canal förband. Då spelar MSP ytterligare en ny låt med en av mina texter.

FB_IMG_1523100475689My Sweetest Punch finns  på Spotify så gå gärna in och lyssna på deras låtar! Det kan ju mycket väl vara så att du också tycker de är RIKTIGT bra!

Och här kommer texten till To someone called my father:

20180408_131048

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s