För nästan exakt ett år sedan fick jag mitt ”Ja.”

Vad är det största som har hänt mig i mitt liv?

Den frågan är intressant att reflektera över. Naturligtvis är det solklara svaret: när jag blev mamma till mina barn.

Men om vi istället tänker på det högst personliga planet, Alltså det som bara har med enbart mig och min utveckling att göra så är det givetvis det tillfället när jag fick mitt ”ja”, när jag fick besked om att min bok faktiskt skulle bli utgiven på ett traditionellt förlag!

Om två dagar är det exakt ett år sedan jag fick det där mailet. Det inkom några minuter innan tolvslaget på natten. Då sov jag, så det var först dagen efter jag såg det. Jag kommer ihåg att jag läste det flera gånger, stirrade på det. Jag hade räknat med att jag skulle skrika av glädje om jag fick ett sådant besked. Men jag satt tyst.

Jag knackade på dörren till badummet där min man var. Jag hörde att han duschade så jag knackade rejält. Han stängde av duschen.

”Johan, kan du komma?” frågade jag.

”Jag ska bara duscha färdigt först.”

”Nej! Jag vill att du kommer nu.Det är viktigt! Det gäller livet!”

”Jag kommer om fem minuter bara.”

”Snälla, kom NU!”

Han suckade, svepte om sig ett badlakan och mumlade något. Sedan kom han och blötte ner hela vägen fram till datorn där jag stod.

”Läs!” sa jag. ”Vad står det?”

Han läste. Sedan stirrade han också på skärmen.

”Det står att de tackar ja,” sa han.

”Är du säker?”

”Men det ser du väl?”

Ja, jag såg ju faktiskt det. Men det var svårt att förstå, jag hade ju väntat så länge på detta, kämpat så hårt och det hade ju alltid slutat med avslag. Plötsligt insåg jag när det var skickat. Mitt i natten! Några minuter innan tolvslaget, några minuter innan första april.

”Neeeeej, tänk om det är ett aprilskämt!? Gode Gud, det kan väl inte vara ett aprilskämt!?” Jag befann mig i upplösningstillstånd.

Johan såg på mig. ”Om ett seriöst förlag skickar ett sådant aprilskämt är de väl tämligen korkade?”

Jag funderade, och ja, jag insåg ju naturligtvis att det var sant och att det inte var ett aprilskämt men när det där beskedet kom som man byggt upp hela sin tillvaro kring så var det bara så svårt att fatta!

Om två dagar är det ett år sedan! WOW! Den 31 mars 2017 är ett av de där tillfällena i mitt liv som jag alltid kommer att bära med mig. ALLTID!❤

6 reaktioner till “För nästan exakt ett år sedan fick jag mitt ”Ja.”

   1. Detta är ju ett för mig helt nytt typ av firande… Svårt. En signering hade ju varit bra, om det inte råkat infalla på påskdagen just… Planera en resa med övernattning i Stockholm för att gå på den utställning i Stockholm där din bok är med? Eller anmäla dig till utställningen när den kommer till Göteborg i maj?

    ”Utställning Barn- och ungdomsböcker utgivna i Sverige 2017 visas i en utställning på Svenska barnboksinstitutets bibliotek mellan den 22 mars och 17 maj. Öppet mån–tors kl. 12–17.”

    http://www.sbi.kb.se/sv/Bokprovning/

    Det finns säkert ännu bättre idéer, men… Vet du vad författare brukar göra för att fira årsdagen då de gick från refuserad författaraspirant till antagen författare?

    Gillad av 1 person

 1. Det förstår jag att det var helt underbart, och tur för oss som läst boken.
  Ringde en vännina igår frågade henne vad hon gjorde.
  Läser Den blomster tid…svarade hon.
  Bra men sorglig tyckte hon, visst, så är ju verkligheten för oss alla mer eller mindre.
  Glad påsk🐣

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s