Tankar inför boksläpp…

20170721_083523

Klipp från SLA 20/7-2017

Jag har läst och hört av andra författare att även om man inte skriver en självbiografi så är det väldigt vanligt att människor runt omkring (både sådana som står en nära och sådana man känner ytligt) ÄNDÅ tror att man skriver/har skrivit om sig själv och/eller närstående. Hm…

2 reaktioner på ”Tankar inför boksläpp…

  1. Jag tänker att det kanske är en naturlig sak, på ett sätt… För man identifierar sig ju alltid med någon när man läser… och den där nyfikenheten finns ju alltid… Hur ser andra på en utifrån? Man vet ju bara hur man själv känner sig inuti… Människor kanske vill bli omskrivna? Göra avtryck i världen? Men jag förstår att det som författare antagligen är otäckt, man vill väl inte såra någon eller ha gjort några indirekta övergrepp, förmodar jag?

    Gilla

  2. Nä… att såra någon vill man ju verkligen inte. Jag tror att människor inte alltid minns saker på samma sätt, och det där kan ju ställa till det. Sedan kan det vara så att ett särskilt personlighetsdrag eller mening som yttrats stämmer in på någon, och då är det väl lätt att man får för sig att det är fler saker som stämmer in.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s