Korrektur

20170721_164223Just nu är jag mitt i korrekturläsningen. Man kan undra hur många gånger texten egentligen behöver gås igenom. Väldigt många uppenbarligen. Jag har läst om många andra författares väg till utgivning och tyckt att det verkat lite väl extremt att gå igenom texten så många gånger som de verkar ha gjort … och här sitter jag nu i precis samma sits.

Samtidigt är det naturligtvis ett väldigt plus att det sitter riktiga proffs på förlaget och går igenom texten noggrant. Det är inte alltid helt enkelt. Ibland tycker jag och förlaget olika. Då får jag  fundera på HUR viktigt det är att jag får behålla ett stycke EXAKT så som jag vill. Förlaget motiverar varför ändringen bör göras, och jag motiverar varför ändringen inte bör göras. Hur som helst så driver ju den här processen texten framåt och förbättrar den. Jag och förlaget har ju samma mål: Att boken blir så bra som möjligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s