Provdekorerar bordet inför imorgon

Imorgon är det dags för Bohusläns Bokmässa i Stenungsund, och jag förbereder mig genom att skriva ut en ny prisskylt och genom att provdekorera bordet.

Man kan fråga om det verkligen är nödvändigt att provdekorera bordet innan.

Mitt svar är: Nej, det är det förstås inte – men det är smartare!

Gör jag det behöver jag inte ta med saker i onödan. Jag sparar också tid när jag väl är på plats om jag vet hur det ska se ut innan.

Den här gången åker jag bil, och fördelen med att åka bil jämfört med buss är att det ger mig större möjligheter när det gäller bordsdekorationen. Då kan jag exempelvis ta med mig mina tvåvånings-ställ vilket jag inte kan de gånger jag åker buss.

Storleken på bordet har förstås också stor betydelse för dekorationen, både längden och bredden.

Här nedan ser du ett exempel på hur en dekoration kan se ut när man har ett bord med stort utrymme + att man åkt bil:

Nedan ser du en bild från ett bord med betydligt mindre utrymme (vid det här tillfället delade jag bord) + att jag åkte buss och därmed inte kunde ta med så mycket dekoration som annars:

Här kommer mina tips:

Det allra viktigaste för att dekorera sitt bord är förstås böckerna! Använd dig av dem!

Andra viktiga saker är duk, prisskylt och skylt med swishnummer och qr-kod.

Ska man lägga pengar på någon form av skyltmaterial och undrar vad som är viktigast att börja med så är mitt råd att du satsar på visitkort. På en del bokmässor säljer man inte så mycket – men med visitkorten säljer man på sikt!

Jag får ofta frågan från nyblivna författare hur man dekorerar sitt bord om man bara har en bok och inte vet vad man ska ”lägga på bordet.”

Mitt råd är (förutom det jag har listat här ovan) att dekorera med saker som har anknytning till den bok du har med.

Här en bild från min första bokmässa, SmåLit i Jönköping 2018. Då hade jag bara en bok, och inget direkt skyltmaterial.

Jag hade ramat in några av alla de fina recensioner jag fått, och i övrigt satsade jag på att försöka skapa intresse för boken genom att dekorera med typiska 80-talsprylar. Den blomstertid nu kommer utspelar sig nämligen på 80-talet. Jag hade också med mig visitkort och en Allerstidning med ett reportage om mig där jag blev intervjuad om hur man skriver en bok.

Jag kan meddela att det blev många intressanta diskussioner den gången, och väääääääldigt många bläddrade igenom OKEJ-tidningen. Och ja, en del sålda böcker också. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s