Den första är alltid den första

Hur många böcker jag kommer att skriva sammanlagt vet jag inte, men hur det än blir med den saken så kommer Den blomstertid nu kommer alltid att vara den allra första boken jag skrev.

Det var just den som fick mig att bli författare, det var just den som var grunden till alla böcker jag hittills skrivit, till alla böcker som komma skall.

Det finns mycket så mycket känslor inblandade i den boken, så många känslor för mina karaktärer.

Det är en fiktiv roman med påhittade karaktärer och påhittade händelser, men genom hela boken finns det delar av självupplevda upplevelser inkastade lite här och var.

Den har i skrivande stund betyget 4,0 både på Storytel och Bookbeat, här nedan bild från Storytel:

Den blomstertid nu kommer är en viktig bok.

Jag hade saker jag verkligen ville säga med den boken.

Jag hade ingen som helst aning om hur den skulle tas emot, men jag kan ärligt säga att reaktionerna och kommentarerna jag har fått och fortfarande får på boken är så oerhört fina.

Jag har fått mycket positiva recensioner från en rejäl mix av olika människor i olika åldrar.

Unga människor, äldre människor och alla åldrar däremellan.

Den blomstertid nu kommer utgavs som pappersbok 2017 av Lindskog Förlag.

Som ljudbok och e-bok gavs den ut 2020 av WAPI.

Som ljudbok/e-bok har den ett annat omslag och uppläsare till boken är Malin Molin.

Som ljudbok var den också nominerad till Storytel Awards 2021:

När jag var på bokmässan i Göteborg i september fick jag besök i montern av en av de bokbloggare som skrivit en mycket positiv recension på Den blomstertid nu kommer, nämligen Agnetha Lundebring Jönsson.

Jättekul att träffa henne i verkligheten. Här en bild från vårt möte:

Så jag är jättenöjd med bemötandet av boken bland de som läst/lyssnat på den, men om jag fick önska så skulle jag önska att den hade nått ut mer – både som pappersbok, ljudbok och e-bok.

Eftersom målgruppen för boken är unga vuxna tror jag den skrämmer bort en hel del vuxna per automatik. Men det är synd. Jag skulle önska att Den blomstertid nu kommer skulle kunna listas både som ungdomsbok och vuxenbok, men den kan alltså bara tillhöra en av kategorierna och den blir automatiskt en ungdomsbok på grund av mina huvudkaraktärers ålder.

Mina två första böcker får finna sig i att oftast komma i skymundan av mina tre följande böcker som är deckare, den mest populära genren.

Men för mig som författare kommer de inte i skymundan, och jag envisas därför med att fortfarande försöka sälja in dem när jag har möjlighet, även om det är mina deckare som efterfrågas.

För mina två första böcker är ju inte på något sätt sämre. Absolut inte. Men vi har alla olika tycke och smak. Av de jag pratat med som har läst alla mina böcker är det en del som föredrar de första böckerna och en del som föredrar mina tre senare.

Blomstertid-serien är relationsromaner om fyra unga kvinnor. Det är böcker om känslor, fasader, hierarkier. Om att försöka hitta sig själv och undvika att gå under. Om att försöka komma underfund med vem man är och vad man vill i livet.

Lena Borell-serien är också på sätt och vis relationsromaner eftersom en stor del av böckerna handlar om Lena Borell som person och hennes privatliv. Men framförallt är böckerna i Lena Borell-serien deckare/kriminalromaner eftersom Lena är kriminalinspektör och i varje bok är det olika typer av fall hon och hennes team utreder.

Vilken typ av böcker föredrar du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s