Jag och tre av mina författarkollegor kommer till Crea Diem på söndag!

Jag har tidigare skrivit att jag kommer till Crea Diem i Od den 7 augusti. Jag ska nämligen delta i detta evenemang:

Eftersom du läser min blogg har du förmodligen koll på vem jag är, men har du koll på de andra tre författarna?

Om inte så kommer info om mina kollegor och vänner Magnus R. Lindgren, Karin M. Karlberg och Maria Bouroncle här nedan. 🙂

MAGNUS R LINDGREN, författare och poet, född 1968:

Magnus R Lindgren delar sin tid mellan Kungsbacka i norra Halland och Od. Han brukar återkomma till Crea Diem bokcafé nästan varje år. Denna gång som värd för nätverket Skaraborgs författares sommarträff med uppläsningar av fyra olika författare inför publik.

Magnus debuterade i bokform år 2017 med diktsamlingen ”Om det inte hänt hade jag inte blivit”. 2018 kom kortromanen ”Detta privata” som nominerades till Selmapriset 2019. Hans andra diktsamling ”Inbillningsfrisk” kom hösten 2021.

Magnus har en konstnärlig master i kreativt skrivande. Han har fått flera utmärkelser för både noveller och dikter. Några dikter har tonsatts och kom ut på skiva med COMA-kvartetten sommaren 2019. 

KARIN M. KARLBERG, författare, född 1969:

Karin M. Karlberg är född och uppvuxen i Linköping men sedan många år bosatt i Skara.

Karin debuterade 2018 med ”Småstadspuls” på bokförlaget SOL. Det är en rapp och spännande feelgoodroman där handlingen är förlagd till den västgötska sjöstaden Sandköping. 2020 utkom ”Decembersalsa” på Joelsgården Förlag. Det är en fristående fortsättningen på den första boken. Karins böcker finns även som ljudbok och e-bok. Notera att ”Salsa med sting” är titeln på ”Decembersalsa” som ljudbok.

Karins pågående projekt är en historisk berättelse baserad på hennes farfar Oscars handskrivna memoarer. 

MARIA BOURONCLE, författare och projektledare, född 1965:

Maria Bouroncle delar sin tid mellan Göteborg och Washington DC. Hon har en master i kreativt skrivande och arbetar deltid på Författarcentrum Väst med ett internationellt projekt om barns läsning och barnlitteratur.

Maria debuterade 2018 med ”Det kom för mig i en hast – Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson” som handlar om Marias mormors syster som 1929 dränkte sina tre barn i Vesene. Boken har använts i litteraturundervisningen på Göteborgs universitet, översatts till engelska, holländska och finska, samt ligger till grund för en dokumentär som prisats på filmfestivaler i såväl USA som Europa.

I mars 2022 publicerades den fristående fortsättningen ”Flickan med en lapp om halsen – Historien om ett finskt krigsbarn” för vilken Maria tilldelades Folke Tengelands kulturstipendium av Västergötlands Hembygdsförbund.

*

Om det nu råkar vara så att du snubblar över det här inlägget och inte vet vem jag är så kommer den infon här:

MARIA RICHARDSSON, författare och skrivarcoach:

Maria Richardsson debuterade med ”Den blomstertid nu kommer” 2017 på Lindskog Förlag – en omtumlande bok om känslor, fasader och hierarkier. I centrum står fyra tonårstjejer som var och en kämpar med att få ordning på sina liv. Uppföljaren ”Och allt blir återfött” släpptes 2019 och utspelar sig fem år senare.

”Våroffer” (2020) är den första boken i deckarserien om Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde. ”Gryningsdåd” – den andra boken i serien – släpptes 2021 och 2022 kom ”Fallet Nathalie”, den tredje boken i serien.

Maria Richardsson bloggar på Marias Författarblogg, är skrivarkursledare, skrivarcoach, lektör och skriver även låttexter. Hon tilldelades Skövde Kulturstipendium 2021 och var samma år nominerad till Storytel Awards för ”Den blomstertid nu kommer”. I sommar skriver hon på sin sjätte roman.

*

Här hittar du Facebookevenemanget:

Fyra författare läser ur sina böcker på Crea Diem bokcafé i Od | Facebook

Varmt välkommen till oss! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s