Hur tar man semester från skrivandet?

Nu äntligen startar min semester, gött! Har sett fram emot detta.

För en författare som jobbar hemifrån är det ju svårt att ha semester så som andra har semester, för skrivandet är så extremt tillgängligt hela tiden… och till saken hör att man ofta blir sugen på att skriva också. Dessutom har man ofta deadlines man jobbar efter som gör att man behöver skriva mycket på sommaren.

Om jag väljer att skriva på min semester för att jag verkligen vill skriva så gör jag det, men om jag hellre gör någonting annat så får skrivandet vänta. Det som prioriteras nu är kvalitetstid med familjen.

Jag har en deadline att jobba efter den här gången också, men den innebär inte att jag MÅSTE skriva de här veckorna. Vissa gånger har sommaren dock varit min allra mest intensiva skrivperiod på grund av deadlines.

Jag minns väldigt tydligt min semester 2017 när jag emellanåt satt nästan dygnet runt och jobbade med korrekturläsning/slutredigering av Den blomstertid nu kommer i samarbete med förlaget. När vi åkte på vår inplanerade resa till Legoland satt jag i bak i bilen och redigerade, och på kvällarna på hotellrummet satt jag vid datorn och redigerade. Men det var en speciell sommar, och jag hade längtat så länge efter att få släppa min debutbok, så det kändes helt okej.

Bild på mig från Legoland, 2017. En intensiv sommar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s