Väntar du på att du ska få mer tid över till att skriva din bok? Tänk om.

Det finns många bra skrivråd för att lyckas skriva en bok, ett av dessa är att man själv måste jobba aktivt för att ta tag i sitt skrivande!

Du kan inte räkna med att få en roman skriven i ständigt flow och bara när allting runt omkring är i perfekt harmoni.

Du behöver kunna skriva även när du inte känner för det, och du måste se till att hitta tiden till att skriva där den finns. För någonstans finns den. Någonstans bland dina aktiviteter under dygnets timmar finns den.

Har du småbarn så skriv när de sover.

Jobbar du heltid, så hitta en lucka någonstans – kanske kan du gå upp tidigare för att skriva eller skippa torsdagsfilmen?

Jag vet vad jag talar om, och jag gjorde just detta- såg till att SKAPA tid till att skriva i en hektisk tillvaro. Jag skrev INNAN jag åkte till jobbet (trots att jag började jobba 6.30) och när jag var mammaledig skrev jag när sonen sov (trots att jag behövde städa, trots att jag behövde vila.)

Jag kan inte säga hur just DU ska göra för att hitta tid till att skriva, men det handlar hela tiden om prioriteringar. Du måste själv göra dina prioriteringar.

Antingen prioriterar du att skriva – eller så gör du inte det, och gör du inte det kanske skrivandet inte var så där himla viktigt ändå …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s