Någon vill förstöra min boks chanser att hamna på topplistan.

Så många känslor upp och ner nu.

Om två dagar släpps Fallet Nathalie som ljudbok.

Jag vet hur oerhört viktigt det är med höga siffror i början, hur viktigt det är att det blir många som väljer att lyssna på just den i djungeln av alla nyutkomna ljudböcker som finns.

Jag vill tro att den här kan hamna på topplistan, precis som Våroffer gjorde.

Samtidigt vet jag att någon har dragit ner Fallet Nathalies chanser att hamna på topplistan. Och den vetskapen är svår att bortse ifrån.

Kolla in:

Det här är en bild från Storytel.

Som ni ser är Fallet Nathalie betygsatt, och det med betyget 2,5. Det stora problemet med detta är att boken blev betygsatt redan när varken ljudbok eller pappersbok fanns klar.

Let that sink in.

Den som satt betyg har alltså gjort det på en bok han eller hon varken läst eller lyssnat på.

Det finns bara två anledningar till att göra så.

Antingen är det för att dra ner just mina chanser eller så är det för att öka någon annans chanser, någon bok som släpps i samma veva som min.

I vilket fall som helst är det för jävligt.

För den som undrar har jag förstås varit i kontakt med Storytel, flertalet gånger till och med, och de har meddelat att de nu har tagit bort möjligheten att betygsätta en bok som ännu inte är utkommen … men samtidigt är det enligt dem en omöjlighet att få bort det där fejk-betyget som redan är satt.

Jag måste välja att tänka positivt nu, så jag hoppas att folk bortser från betyget och lyssnar i alla fall – och de som läser detta inlägg vet härmed att betyget är satt enbart för att förstöra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s