Månadens gästbloggare: Sabine Schulz

Foto: David Kummerfeldt

Julen är över och snart börjar det nya året, men fortfarande är det 2021, fortfarande är det december. December månads gästbloggare här på min blogg heter Sabine Schulz och i år släpptes hennes debutbok ”Skärgårdsdrömmar och familjehemligheter”, men Sabine har tidigare medverkat i flertalet antologier och har med sina noveller lyckats bli publicerad närmare 40 gånger! I hennes inlägg kan du läsa om skrivarkurserna hon gått (jag gissar att många av bloggens läsare mer än gärna skulle vilja åka på skrivarkollo till Paris), vad debutboken handlar om och vad det finaste betyget hon fått för sitt skrivande är.

*

Här kommer Sabines text:

För några år sedan anmälde jag mig till en skrivkurs – i smyg. Rädd att få frågan ”varför” eller ”vad ska du skriva om”. Kursen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Läraren hade ”för dåligt betalt och för lite tid”, sa hon. Själv blev jag besviken, kanske mest över min egen prestation.

Revanschlysten sökte jag mig till Folkuniversitetets Katarina Karp och Oscar Westerholm på Studieförbundet, som båda höll författarkurser vid olika tillfällen. Jag blev helt såld. Övningarna, som alltid följdes av hemuppgifter, var väl genomtänkta och gav mig personligen många nycklar för att skriva bättre. Jag är dem båda stort tack skyldig för att de gav mig tron på att jag kunde skriva.

Ganska snart tog jag mod till mig och skickade in en novell till en novelltävling. Döm om min förvåning – jag fick ett hedervärt omnämnande och ett diplom. Nästa novell blev antagen till en antologi. Nu fanns det ingen återvändo, jag var tvungen att testa om veckopressen skulle nappa. Det gjorde den. Redaktören gillade mitt sätt att skriva vilket spred sig till förlagets andra tidningar.

Flera antologier följde och jag vann en tävling där prispengar skulle utgå. Nåväl pengarna såg jag aldrig röken av men novellen finns med i antologin ”What’s your story”.

Med mina noveller har jag lyckats bli publicerad närmare fyrtio gånger, men inget slår känslan allra första gången min novell publicerades i en av de största veckotidningarna.

Men det finaste betyg jag fått för mitt skrivande var när en vän hastigt miste sin livskamrat. Jag skrev ett brev till henne om deras relation, förhållandet till hans barn, hennes barn och att kärleken inte dör eller halveras bara för att han inte är kvar. Brevet lästes upp i sin helhet på begravningen. Djupt rörd kunde jag konstatera att mina ord, mitt i sorgen, hade spelat roll. Det glömmer jag aldrig.

För att få inspiration och ytterligare skrivlusta anmälde jag mig till skrivarkollo i Paris. Nu skulle jag skriva min bok. Det blev just inte mycket skrivet, distraktionen i storstaden var alltför stor. Däremot kom flera av kurskamraternas berättelser och privata historier att leva kvar. Några av dem hade redan gett ut både en och två böcker. Andra skulle snart bli publicerade. Min egen historia kändes ringa tills någon sa ”Vad är det du vill berätta?”

När jag grunnat färdigt blev det min bok ”Skärgårdsdrömmar och Familjehemligheter” som jag nyligen fått den äran att ge ut på Joelsgården förlag. De har även publicerat två av mina noveller i antologierna ”En yngre man” och ”Det var inte jag”.

Skärgårdsdrömmar och familjehemligheter utspelar sig bland annat på en ö i Blekinge skärgård där jag tidigare haft ett sommarboende. Ohämmat blandas fakta med fantasi och ren, skär lögn. Det sistnämnda med stora invändningar från min far, som är förebild för en av karaktärerna i boken.

Baksidestext:

Rebecca tar över en fiskarstuga på Hasslö och hittar en gammal koffert. Väl gömda minnen från andra världskriget, rykten om ett mord och en tysk soldat på flykt, kommer upp till ytan.
Medan hon kämpar med egna problem försöker hon lägga ihop pusselbitarna. Men tiden är knapp. De få som kanske vet sanningen finns snart inte längre.
En feelgood med mycket värme och omtanke. Boken bygger på verkliga händelser.

Fakta:
Titel: Skärgårdsdrömmar och familjehemligheter
Författare: Sabine Schulz
Förlag: Joelsgården Förlag
ISBN 978-91-89009-85-1


Ljudbok: SAGA Egmont
E-bok: SAGA Egmont

Boken kan beställas på:

Skärgårdsdrömmar och familjehemligheter – Sabine Schulz – Häftad (9789189009851) | Bokus

Eller

Skärgårdsdrömmar och familjehemligheter – Sabine Schulz – häftad (9789189009851) | Adlibris Bokhandel

Alternativt

Skärgårdsdrömmar och familjehemligheter | CDON

Signerade exemplar kan beställas hos mig sabineschulz@hotmail.se

*

Här hittar du mig:

Facebook: sabine schulz-svensson

Instagram: sabine schulz-svensson

Kika även på Joelsgården Förlag – (joelsgarden.se)

*

Vill du läsa mer om mig kan du göra det här:

En viktig fika med Sabine Schulz-Svensson (alltomskrivande.se)

Sabine Schulz-Svensson debuterar med skröna – Boktugg.se

Sabine Schulz: Skärgårdsdrömmar och familjehemligheter – Biblioteksutveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s