Nya läsare innebär ytterligare spänning i tillvaron.

Det är så roligt att veta att mina böcker ständigt hittar nya läsare. För en författare är det ju faktiskt just det man jobbar så hårt för, just det man strävar efter.

På ljudbokstjänsterna ser jag tydligt hur siffran för antalet satta betyg ständigt ökar.

Eftersom mina böcker är utgivna på traditionella förlag har jag inte koll på exakt hur försäljningen av de fysiska böckerna går, men att som i helgen sälja nästan 20 böcker på bokmässan i Torslanda i lördags och i princip lika många på boksigneringen i söndags, det gör att det blir tydligt för mig att siffran ökar även bland pappersböckerna.

Jag älskar att få veta vad läsaren/lyssnaren tycker om boken efter att de har läst eller lyssnat.

Vad de verkligen tycker.

Naturligtvis är min förhoppning att de ska tycka väldigt bra om boken, men samtidigt vill jag ju ha det ärliga omdömet.

Som författare måste man lära sig att det man skriver inte kommer att tilltala alla.

Alla åsikter om mina böcker är viktiga för mig, men de recensionerna som syns, läggs ut och delas och pratas om är dessutom viktiga i min marknadsföring. Som när en bokbloggare läser en av mina böcker. En seriös bokbloggare är förstås ärlig, och en bokbloggare läser ju ofta väldigt många böcker, så det är lite extra spännande när man vet att just en bokbloggare är på gång att läsa boken.

Igår såg jag denna snygga bild på instagram:

Bokbloggaren Sofia S på Sofias_books har alltså arrangerat en bokhög med böcker på V som hon vill läsa och placerat min bok Våroffer allra överst i högen.

Så här skriver hon i inlägget:

Av dessa 13 böcker har jag endast läst tre, Vägen till dig, Verschwindigus och Vägen hem.

Den jag vill läsa först av de övriga är Våroffer av Maria Richardsson.

Hon vill alltså läsa MIN bok först, och där ligger den och har böcker av riktigt stora, kända författare som Sofie Sarenbrant, Camilla Läckberg och Anders de la Motte under sig.

Det känns ganska coolt måste jag säga! 😀

Här hittar du Sofias inlägg: Sofia S (@sofias_books) • Foton och videoklipp på Instagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s