Två inspelningar till två mässor.

En bit av dagens författarvardag: funderingar kring två olika inspelningar till två olika bokmässor.

Den första inspelningen är en ljudinspelning på nästan 10 minuter som nu är klar och väntar på publicering i ett mässalbum som ska släppas längre fram i veckan. Där berättar jag om mina fyra böcker, och på 10 minuter hinner man få sagt ganska mycket!

En stor fördel var att jag kunde ha en fusklapp framför mig eftersom det bara var ljudet som skulle spelas in.

Den andra inspelningen som ska göras har helt andra förutsättningar. Där ska det nämligen bli en filminspelning, och jag har endast en minut på mig. På en minut hinner man inte mycket alls. Jag har skrivit en text, som jag sedan har läst och klockat tiden på. Som väntat blev den alldeles för lång, trots att jag tyckte jag fått ner den till minimum. Så nu har jag minskat text, läst igen, minskat text, läst igen, minskat text och läst igen.

Tror jag fixar att få med min text på en minut nu om jag håller rätt tempo. Nu ska jag bara lära mig texten utantill och sedan filma mig själv. 🙂

”Så skapar du starka karaktärer” Foto: Petronella Simonsbacka

Bilden ovan är från Göteborgs bokmässa 2019, när jag höll en föreläsning om ämnet ”Så skapar du starka karaktärer” i Ariton Förlags monter. Den föreläsningen filmades.

Det var en helt annan mässa, men också en helt annan sorts inspelning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s