Jag har fått en ny fin recension på mina två böcker i Blomstertid-serien.

Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött heter Blomstertid-serien som ljudböcker. Jag hittade av en slump en mycket positiv recension på båda dessa två på Instagram, skriven av någon som heter Emma på @bokhyllanhosemma, där hon recenserar böcker hon läser eller lyssnar på. Jag vill inte lägga upp hela hennes recension här, och det finns en stor anledning till det, och det är att när hon skriver om handlingen i Och allt blir återfött tycker jag hon avslöjar ALLDELES för mycket av det som händer i böckerna, och därför lägger jag endast ut de delar av recensionen som inte gör det.

Här har vi två böcker som jag har lyssnat på som ingår i samma serie.
”Den blomstertid nu kommer” och ”Och allt blir återfött” av Maria Richardsson.
———————————————————
I första boken ”Den blomstertid nu kommer” får vi följa ett gäng tjejer som går på gymnasiet och lever helt olika liv. Sofie, den populära tjejen. Anna, den mobbade och självmordsbenägna. Linda, tjejen som vill vara lika populär som Sofie men inte är det. Och Sussi, tjejen som festar bort sin skoltid för att glömma hur dåliga hennes hemförhållanden är. Tjejerna korsar varandras väg på ett eller annat sätt och får ta hjälp av varandra i de svåraste av stunder, fast dom inte direkt var vänner från början.
Boken tar upp tunga ämnen och bristen på närvarande och hälsosamma relationer till vuxna. Det var många gånger jag blev förbannad när jag lyssnade för att de vuxna var så ansvarslösa och tjejerna fick lida för saker de inte hade behövt. Samtidigt var det fint att se hur de stöttade varandra och fann tröst där.

I ”Och allt blir återfött” får vi följa tjejerna 5 år senare när vuxenlivet börjat på riktigt för dem.

Jag tyckte om båda böckerna väldigt mycket. Det blev bara ännu bättre att den hade en bra uppläsare! Det var vid flera tillfällen jag fann mig själv gapandes. Både av häpnad och nästan sorg. Jag blev känslomässigt investerad i karaktärerna och kände verkligen det de kände.
Det är 2 böcker som jag varmt kan rekommendera. Men med en varning om att det förekommer sexuellt våld och självmordstankar.

Betyg 📖📖📖📖/5

Bilden här ovan har jag lånat från Instagramsidan.

Den som vill läsa hela recensionen (trots rejäla spoilers) kan göra det här: https://www.instagram.com/p/CSe4xdPDA6K/

Här finns Emmas Instagramsida:

🌸📚Emmas bokhylla📚🌸 (@bokhyllanhosemma) • Foton och videoklipp på Instagram

Tack Emma för en fin recension! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s