Om prestationsångest.

Prestationsångest är lätt att få, särskilt som författare när man hela tiden måste hävda sig och ”skrika högst” för att över huvud taget bli sedd.

Jag har höga mål och höga krav på mig själv när det gäller själva skrivandet, och det tror jag är viktigt för att utvecklas som författare, men jag har inte alls de höga kraven att allt måste bli perfekt på mina offentliga event. Jag ser till att vara så förberedd jag kan inför mina event, och i övrigt försöker jag leva efter att så länge jag gör så gott jag kan så måste det få räcka med det!

Har man krav på sig själv att allt måste sitta perfekt i alla lägen så kommer man nog inte orka i längden.

Var snäll mot dig själv!

Här kommer en video där jag pratar om just prestationsångest inspelad av Kerstin Önnerbo på Skrivarpodden. Filmen är från Bokmässan i Göteborg 2018.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s