Våroffer har fler än 14.000 lyssningar!

Som författare kan jag inte se antalet lyssningar på mina ljudböcker, jag kan se antalet satta betyg vilket säger en hel del om antalet lyssningar, men man kan ändå bara få ett hum om den faktiska siffran. I samband med en intervju förra veckan när jag fick frågan hur många som egentligen har lyssnat på mina deckare bestämde jag mig för att fråga förlaget. Svaret jag fick var ÖVER förväntan!

Våroffer har över 14.000 lyssningar och Gryningsdåd har närmare 4.500 lyssningar!!!

En del av de som läser detta kommer tycka att det är väldigt höga siffror medan en del kommer tycka att det är låga siffror. Om siffrorna är ”bra” eller inte beror nämligen HELT på vilka andra författare och andra böcker man jämför med.

Det släpps oerhört många deckare i Sverige och det finns en stor skara väntande deckarlyssnare som går omkring och väntar på nya deckare att sätta tänderna i, men det handlar så oerhört mycket om att SYNAS för att folk ska hitta till ens böcker, annars försvinner böckerna ändå i mängden. När en känd författare släpper en ny deckare vet alla om det, och den kommande boken/ljudboken blir skyltad överallt, och oftast kommer den därför automatiskt högt på topplistorna. Ju mer känd man är som deckarförfattare, desto mer syns böckerna. Men är man inte känd är det betydligt mer problematiskt, just på grund av att utbudet av svenska deckare är så stort. Det är så lätt att böckerna försvinner bland resten av alla deckare som släpps, att de aldrig hittar sina läsare/lyssnare.

Så jämför jag siffrorna med de större författarna är mina siffror låga, men jämför jag med ”de mindre författarna” är saken en helt annan. Själv väljer jag att jämföra med mig själv, och siffrorna som Våroffer och Gryningsdåd har som ljudböcker är min klart största ”framgång” som författare (hittills), OM man nu mäter framgång i siffror. Ett stort plus för ljudböckerna är förstås att de har sveriges populäraste uppläsare Gunilla Leining!

Våroffer släpptes i mars 2020 och hittills har alltså över 14. 000 personer lyssnat på den!

Gryningsdåd släpptes i mars 2021 och har hittills närmare 4.500 lyssningar!

För MIG är siffrorna helt fantastiska och gör mig jätteglad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s