Inte månadens gästbloggare, men ändå en gästbloggare.

Det är många som skriver och många som drömmer om att ge ut en bok. I slutet på varje månad har jag en gäst här på bloggen som skriver just om sitt författarskap eller sin kamp för att nå dit.

Men många skriver också av helt andra anledningar än att ha siktet inställt på att bli författare. Ian Brandt är en av dem. Han har en blogg där han recenserar böcker och ljudböcker.

Eftersom Ian inte är en gästbloggare med författardrömmar så kommer hans inlägg istället mitt i månaden som ett extrainlägg.

Att skrivandet är en viktig del i livet för många av oss är alldeles uppenbart, och alla anledningar till att skriva är bra.

Mår man bra av att skriva, så ska man skriva helt enkelt, oavsett anledning!

Så här beskriver Ian sitt läsande och skrivande:

Böcker har alltid varit ett naturligt inslag i mitt liv och min uppväxt tillsammans med min stora passion  för kampsport.

Det börjar egentligen med ett besök på den lokala bokhandeln. Kort efter det presenterade min mamma Michael Connelly och hans Harry Bosch för mig. Bosch var det det bästa jag någonsin läst, och Connelly är en av mina favorit författare idag.

Som liten hade jag svårt för att läsa men lättare för att skriva. Högläsning tyckte jag absolut inte om, och ovanpå det var jag sen med att börja läsa. 

Men allt förändrades när jag kom upp i 30-årsåldern och då hittade min första egna favoritförfattare Barry Eisler.

I samband med mitt nyfunna intresse för böcker och läsning började jag helt enkelt samla på böcker och då främst böcker rörande mitt kampsportsintresse. Så det blev lite facklitteratur i ämnet kampsport i min hylla.

Efter en tid började jag mer och mer älska att läsa mer än att egentligen skriva (fast jag faktiskt försökte skriva korta berättelser under högskolan) men när världen och Sverige drabbades av den pågående covid19 pandemin så behövde jag något att fokusera på.

Min kampsport lades på is och jag började skriva på min blogg. Min blogg är tänkt att få fler att våga läsa, att finna ro för det.

Mitt skrivande i dag betyder nog mer att förmedla kunskap och lärdom, för vi människor har ett behov av att lära oss nya saker. Att skriva för mig är också ett sätt att bli bättre i mitt språk. För mig är läsning lika viktigt som att skriva. I min värld är papper och penna det bästa för att kunna lära mig nya saker och förbättra min kunskap.

Eftersom jag egentligen är kampsportare i grunden är faktiskt papper och penna ett bra alternativ för att lära mig min sport bättre, och kanske kan jag inspirera någon att själv skriva.

Visst har jag funderat på skriva eget, men känner nog mer att min blogg räcker, som för övrigt finns på engelska men dessvärre inte går lika bra.

Min blogg
https://litteraturbloggenreview.blogspot.com/


En tanke på “Inte månadens gästbloggare, men ändå en gästbloggare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s