Reflektion angående betygen på mina ljudböcker

En sak som jag tänker är viktig som författare är att inte hamna i någon slags hets att allt bara handlar om att skriva på, för det gör det inte. Själva skrivandet av böcker är förvisso själva förutsättningen för en författare, men man måste också reflektera en hel del över hur det går för de böcker som har släppts.

Hur har mina böcker tagits emot?

Hur kan jag göra för att nå ut mer?

I detta ingår också att reflektera över vilka betyg böckerna har på de olika ljudbokstjänsterna. Jag brukar kolla detta då och då, men nu var det dags för en ny koll eftersom jag har en alldeles ny bok att kolla upp.

Så här ser det ut på BookBeat:

Så här ser det ut på Nextory:

Och här är siffrorna för Storytel:

Sammanfattning:

För det första att ALLA fyra böckerna har relativt höga betyg, allt över 3 är okej och mina böcker ligger alla närmare betyget 4 än betyget 3.

För det andra ligger Gryningsdåd något under de andra, men det är såpass marginellt att det inte bekymrar mig.

För det tredje ligger Och allt blir återfött högst i betyg av mina böcker, vilket är värt att reflektera över lite extra eftersom det är den boken som har blivit minst läst/lyssnad på och har fått minst uppmärksamhet.

Tankar:

Jag känner mig stolt och glad över mina fina betyg, och bestämmer mig för att lyfta fram Och allt blir återfött lite extra i ett kommande inlägg!

4 reaktioner till “Reflektion angående betygen på mina ljudböcker

 1. På 2 dagar nu har jag lyssnat på både våroffer och gryningsdåd. Sjukt bra böcker enligt mig och rekommenderas starkt till alla. Som skövde bo (född och uppvuxen här och bor fortfarande här) så blir det lite extra bra tror jag då jag vet var alla platser som nämns finns och kan se dom framför mig under tiden som jag lyssnar. Min undran är om det kommer fler böcker i den serien? Hoppas verkligen det.

  Gillad av 1 person

  1. Hej Tobias. Om du bara visste hur glad jag blir över din kommentar. Jag blir alldeles varm inombords över det du skriver. Och ja, det kommer absolut fler böcker i serien, just nu håller jag på och skriver på uppföljaren till Gryningsdåd. Tusen tack för att du skrev din kommentar, och om du vill göra mig ännu gladare får du gärna tipsa andra Skövde-bor om mina böcker! Många har nog redan hittat till dem, men det är svårt att nå ut som författare, så att läsare/lyssnare tipsar om mina böcker i olika sammanhang betyder väldigt mycket!

   Gillad av 1 person

   1. Hej Maria.
    Har under dagen idag lyssnat igenom båda dina andra böcker med hahaha.
    Riktigt bra författare är du måste jag säga och extremt gripande böcker.
    Min frustration just nu är att jag vill ha mer och veta hur allt fortsätter. Som hur går allt för dom 4 tjejerna och (lillebrorsan). Vad händer med lena och therese. Några få exempel på tankar som går genom huvudet just nu.
    Enda jag kan bidra med tyvärr är att dela på mim Facebook och rekommendera till folk jag känner.
    Hoppas på att få höra många fler böcker skrivna av dig.

    Gillad av 1 person

 2. Härligt att höra Tobias! Det är något av det häftigaste som finns som författare att höra om sina läsares frustration över att de vill ha en fortsättning på böckerna man har skrivit så fort som möjligt! Det är ju liksom det som är grejen med att skriva en bok, det är ju det man går och hoppas på hela tiden när man skriver. Och just det faktum att jag vet att många går och väntar på fortsättningen gör ju att min drivkraft att skriva ökar.
  Det kommer mer böcker, jag lovar! Och när du skriver ”Det enda jag kan bidra med tyvärr är att dela på min Facebook och rekommendera till folk jag känner” så ska du veta att det är inte så bara, för ju fler som gör så desto fler nya läsare kommer böckerna att få, så det är värt jättemycket! Tack!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s