Tre dagar kvar tills ljudbokssläppet av Gryningsdåd!

Idag är det fredag och det innebär att det är tre dagar kvar.

På måndag släpps äntligen Gryningsdåd som ljudbok!

Gryningsdåd är uppföljaren till Våroffer. Del 2 i deckarserien om Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde.

Som pappersbok och e-bok har den funnits ute sedan mitten av december, då med ett annat omslag och släppt på ett annat förlag: Joelsgården Förlag. De recensioner och läsarkommentarer jag hittills fått in har varit mycket positiva, boken har sålt en del och e-boken har klättrat högt på flertalet bibliotekslistor i olika städer.

Men att den nu släpps som ljudbok är en oerhört stor grej i sig, och formatet ljudbok skiljer sig väldigt mycket från formatet pappersbok. Båda formaten har sina klara fördelar, och en av fördelarna med ljudbok är att allt blir så mycket tydligare. Det kan gå betydligt fortare med allting. (Om det nu går bra. Det kan ju också vara så att ingenting händer …och då blir den där tydligheten istället en nackdel.)

Jag minns hur det var med Våroffer när den släpptes som ljudbok. Efter ett dygn började saker hända. Recension på recension droppade in och fler och fler betygsatte. Betyget hoppade ständigt upp och ner i början. Det var lätt att följa händelseförloppet.

Höga betyg. Väldigt många fyror. En och annan femma. Och så plötsligt en etta som drog ner alltihop. Och sedan gick det upp igen. Och ner. Och upp.

Våroffer har många lyssningar. Väldigt många. Och den hamnade som bäst på Storytels topplista som trea. Jag var i upplösningstillstånd då kan jag meddela.

Och nu släpps alltså Gryningsdåd.

Förväntningarna är höga. Både från de som har lyssnat på Våroffer, gillat den och nu har gått och väntat på uppföljaren ett helt år. Men också från mig. Saken är den att som författare försöker jag att inte ha några speciella förväntningar. Jag försöker hoppas på det bästa och sedan är det bara att hänga med. Jag kan ju liksom inte påverka så mycket ändå. Men i och med att Våroffer gick så väldigt bra (och fortfarande gör det) som ljudbok så är förväntningarna högre den här gången.

Hur det kommer att gå för Gryningsdåd har jag ingen aning om i nuläget.

Men oavsett hur det går så kommer nästa vecka säkerligen vara en vecka då jag är på helspänn, det kan jag meddela.

Gryningsdåd släpps som ljudbok på alla ställen där streamade ljudböcker finns. Och precis som Våroffer släpps den på Lind & Co och är inläst av Gunilla Leining, Sveriges just nu populäraste uppläsare! 🙂

Läs mer om Gryningsdåd här: Gryningsdåd – Ljudbok & E-bok – Maria Richardsson – Storytel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s