Recension: Morden på Kungsberget av Petronella Simonsbacka.

Jag har läst (lyssnat på) ”Morden på Kungsberget” av Petronella Simonsbacka, och eftersom Petronella var min senaste gästbloggare är det säkert en hel del av er som är nyfikna på just den här boken, som är nyligen utgiven.

Som ljudbok alltså. Som pappersbok släpps den först till sommaren.

Jag och Petronella känner varandra väl, men självklart låter jag inte en sådan sak påverka recensionen, det vore högst oprofessionellt och verkligen fel på alla sätt.

Som författare vill man förstås ha en persons ärliga åsikter i en recension, om recensionen inte är ärlig så är den ju ganska värdelös som recension …

Jag har läst Petronellas tidigare utgivna böcker, och det här är den av hennes böcker jag tycker är bäst.

Här kommer min recension:

En kvinna hittas mördad i Åmål och hennes lille son har försvunnit. Offret visar sig vara en ung värmländsk kvinna som gift sig med en marockan och sedan konverterat till islam.

Är det ett hatbrott? Ett hedersbrott? Eller något helt annat?

Polisen Patrick och hans kollegor utreder fallet som hela tiden tar nya vändningar. Petronella Simonsbacka är som alltid bra på miljöbeskrivningar, och trots att jag inte känner till Åmål känns det som om jag är på plats i boken.

Boken innehåller många intressanta karaktärer, personbeskrivningarna är väldigt bra och man vill hela tiden läsa vidare. ”Morden på Kungsberget” är ingen typisk deckare, själva mordfallet utreds visserligen genom hela boken men det är bokens karaktärer och storyn kring dem som är mest i fokus.

Jag gillar boken och rekommenderar den till alla som gillar genren mysdeckare, alltså deckare som inte innehåller så mycket blod, våld och obehagliga detaljer.

4 reaktioner till “Recension: Morden på Kungsberget av Petronella Simonsbacka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s