Titeln till Den blomstertid nu kommer.

Det är många som frågar om mina boktitlar, om jag kom på dem redan innan jag skrev böckerna eller när i processen de blev till.

Det har varit olika för varje bok.

Min första bok var svårast att komma på en bra titel på, jag tror att jag i princip hade skrivit klart nästan hela första utkastet när den blev till. Innan hade jag funderat mycket kring att jag ville ha en titel som gärna syftade på hierarki på något sätt, och det skulle vara en titel som passade in lika mycket på alla mina fyra huvudpersoner. Men jag hittade inte nån titel som kändes rätt, inte förrän tanken dök upp att den kanske kunde heta ”Den blomstertid nu kommer.”

Det var en sån där wow-titel som jag fastnade för stenhårt med en gång, den passade in så klockrent eftersom boken utspelar sig under sista året i nian och därmed avslutas med just skolavslutningen och det är ju just skolavslutning som vi förknippar den låten med. Så även om det var den titeln som det tog längst tid innan jag kom på så var det den titeln som jag fastnade för fortast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s