Jag och Linda.

Linda går i nian och varenda dag väntar hon på att skolan ska ta slut.

För det är först då hon kan börja leva, det är först då hon ska bli den hon egentligen är.

Hon är inte alls den de tror. 

Det är inte hon som står därborta ensam i hörnet. Den som står där borta är bara ett tomt skal, det är bara den de har gjort henne till.

Alla mina fyra huvudkaraktärer i Den blomstertid nu kommer bär spår av mig på olika sätt. Egenskaper de har eller händelser de är med om.

En av dem har dock betydligt MER likheter med mig än de andra, och det är Linda. Vissa av händelserna hon är med om är mina händelser, fast långt ifrån alla. Jag har fått mycket bekräftelse på att många känner igen sig i just Linda, och det är ju intressant.

På högstadiet gick jag alltså omkring och kände mig alldeles ensam … samtidigt som jag inte hade en aning om att det fanns så många fler av de jag såg på skolan varje dag som gick omkring och kände likadant …

Det här är jag. Så som jag såg ut då. Men det här är också Linda, så som jag tänker mig henne.

Från början visste jag inte om Den blomstertid nu kommer skulle bli en självbiografi eller inte. Det hade kunnat bli det. Fast efter att ha funderat ett tag insåg jag att jag istället ville skriva en påhittad bok med självbiografiska inslag. Och det var då de andra tre karaktärerna kom till. Och det var också då Linda utvecklades till att bli en alldeles egen person och inte bara en version av mig.

Länk till mer info om boken: Lindskog Förlag (lindskogforlag.se)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s