Ingen feelgood, men med stänk av feelgood.

Mina böcker Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött beskrivs av väldigt många läsare som sorgliga.

Och de innehåller mycket smärta och svärta.

Jag skriver om människor i situationer som många kan känna igen sig i på ett eller annat sätt, och livet är varken enkelt eller rättvist. För mig var det viktigt att få fram det, för mig var det viktigt att inte försköna.

Samtidigt är jag en person som ser det vackra i det lilla. Också det kändes viktigt för mig att få fram, att också det som ser ”fult” ut kan vara vackert.

Mina karaktärer tar ibland idiotbeslut, men handen på hjärtat, det gör vi väl alla ibland?

Jag ville skriva om karaktärer som känns verkliga, karaktärer som inte är perfekta.

Det är så lätt att hata, att se ner på andra människor, när vi inte ser helheten. För mig är det viktigt i mitt skrivande att få folk att reflektera över att allt kanske inte är så svart eller vitt som man ibland kan tro.

Nej, livet ÄR inte enkelt, men det ÄR värdefullt, och det KAN vara alldeles fantastiskt!

Böckerna innehåller också humor. Humor är viktigt.

Ingen av mina böcker kan räknas som en feelgood, men däremot innehåller de (särskilt Och allt blir återfött) scener och situationer som absolut kan räknas dit.

Och samtidigt: Jag är författare, jag har bara mina egna reflektioner. Och egentligen kan ju inte jag bedöma vad mina läsare tycker är roligt eller sorgligt. Det där är ju upp till varje läsare/lyssnare att tycka till om.

Men så här har de som lyssnat på Och allt blir återfött på Storytel bedömt boken:

Och ytterligare en ny recension finns:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s