Att skapa trovärdiga karaktärer innebär att fundera kring varenda replik man skriver.

Idag har jag jobbat med del 3 i Lena Borell-serien. Men jag har inte skrivit på den. Att skapa en bok handlar inte bara om att skriva.

Idag har jag istället funderat över vissa repliker. Huruvida de känns trovärdiga eller inte. Jag vet precis vad mitt syfte är med just dessa repliker, som finns på olika ställen i den blivande boken, men skulle exempelvis Thomas uttrycka sig på det sättet mot Lena som han gör här?

Om inte så måste jag förstås ändra.

För att mina läsare ska tycka att mina karaktärer känns trovärdiga så måste jag vara trogen hur jag har skapat dem. Jag kan inte bara slänga in en replik för att jag vill ha repliken där, om det inte känns trovärdigt måste jag tänka om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s