Det är inte alltid det som ter sig ostrukturerat är ostrukturerat.

Den här bilden hittade jag i ett inlägg, och min första reaktion när jag såg den var förstås att skratta lite igenkännande för mig själv. Sådär som man gör när man verkligen känner igen sig. Jag tänkte att det är nog många som känner igen sig. ”Herregud , vad man krånglar till det”, tänkte jag sedan.

Jag gjorde andra saker och tänkte inte mer på bilden, men när jag sedan hittade den igen dagen efter tittade jag lite mer på den och funderade kring den.

Och visst stämmer det, det är lätt att man gör en massa annat när man ska skriva. Man fikar och träffar folk och läser och hänger på sociala medier.

Fast att vara författare och att skriva böcker innebär ju inte en rak linje där man tar sig från A till Ö med varje bokstav emellan i rätt ordning. Det går naturligtvis att skriva en bok på det sättet men det finns inget som säger att det blir bättre. Det är inte alls HUR man får boken skriven som är det viktiga, det är ATT man får boken skriven.

Så ja, vid första anblicken verkar det säkert som man krånglar till det. Men att skriva en bok handlar om ganska mycket mer än bara själva skrivandet. Mycket sker i huvudet medan man gör andra saker, exempelvis alla de sakerna som visas i bilden. Så det är inte alltid det som ter sig ostrukturerat för en författare är ostrukturerat. Man kanske behöver en kopp kaffe med en vän för att få färdigt sitt kapitel, eller man kanske behöver scrolla på Facebook ett tag för att klara av att komma in i sin gärningsmans psyke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s