Och så var den släppt.

Nu är den släppt.

”Den blomstertid nu kommer”

Som ljudbok.

Och den 16/6 släpps den som E-bok.

Som pappersbok har den funnits ute länge.

Jag vet hur viktig den första tiden är för en ljudbok. Det är NU jag hoppas att folk lyssnar på den, det är NU den har störst chans att synas.

Men för mig är det bara att gilla läget, att avvakta och se vad som händer.

Idag tänker jag på mina fyra huvudkaraktärer.

Jag tänker på Linda. Hon som har så mycket att säga… men som ingen vill lyssna på. Hon som känner sig osynlig.

Jag tänker på Anna. Hon som är mobbad, hon som blir slagen och förnedrad. Hon som vänder sig till sin mamma för att få hjälp, men som blir avvisad.

Jag tänker på Sofi, skolans populäraste tjej. Hon som alla killar vill vara ihop med och alla tjejer vill vara som. Å ena sidan kan jag tycka att det låter överdrivet, å andra sidan minns jag hur det var och därför vet jag att det inte är överdrivet.

Men saker händer i boken som gör att Sofi faller ner från sin position.

Och jag tänker förstås på Sussi. Hon som befinner sig på absoluta botten. Hon som inte tycker att hon är värd bättre.

När jag började skriva min bok visste jag inte hur oerhört mycket känslor skrivandet skulle sätta igång i mig. Och jag hade ingen aning om då att boken skulle visa sig vara fantastisk terapi för mig, att händelserna jag skrev om skulle visa sig bli en ögonöppnare för det jag själv hade att bearbeta. Och jag hade ingen aning om hur levande mina karaktärer skulle bli för mig, att jag skulle kunna älska dem så mycket. Men framförallt hade jag ingen som helst aning om hur boken skulle tas emot, vad de som läste den skulle tycka.

Jag fick fantastiska recensioner och läsarkommentarer.

Men nu står jag här igen, nu, idag, när samma bok är släppt som ljudbok och väntar på helt andra, nya läsare… eller rättare sagt lyssnare.

Jag känner mig både sårbar och förväntansfull.

Det är en vacker kväll.

En mycket vacker kväll.

Kolla förlagets inlägg på Facebook idag: https://www.facebook.com/910347725678066/posts/3068737626505721/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s