I alla mina böcker är karaktärerna det allra viktigaste för mig.

I alla mina böcker finns svärtan närvarande.

Helt enkelt för att det är så jag uppfattar verkligheten, det är så jag uppfattar livet.

Jag tror inte på att man träffar den rätte och sedan lever lycklig resten av livet.

Fast jag tror stenhårt på att man vinner på att tänka positivt, och därför jobbar jag med mig själv varje dag för att göra just det. Och jag tror stenhårt på att man måste lära sig att värdesätta de stunder av lycka som uppenbarar sig. För lyckan finns ju, det är bara det att den kommer och går.

Det är på det här sättet jag skriver mina böcker.

Mina karaktärer, som alltid är det viktigaste för mig när jag skriver, är komplicerade. Jag tycker att den saken är viktig, att man som författare vågar låta sina karaktärer vara just komplicerade, att man inte räds det. Jag tror det är på det sättet man blåser liv i dem, får de att kännas verkliga. Jag tycker det är tråkigt med karaktärer som enbart är goda eller onda, jag tycker om när det händer saker i karaktärens inre under berättelsens gång. För så är det ju även i verkliga livet: nya erfarenheter och nya möten skapar nya känslor och nya tankar. Och det är intressant.

Jag gillar att skriva om vanliga människor, vanliga människor som döljer saker. För alla döljer vi saker för andra.

Men vad är det vi döljer och varför gör vi det?

Just det tycker jag är intressant att skriva om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s