Bokförvirring.

Jag förstår att det är förvirrande.

När jag varit ute på signeringar för Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött dyker alltid frågan upp från någon.

Finns den här som ljudbok?

Och när jag svarar nej kommer alltid följdfrågan. Varför?

Och nu när Våroffer är i ropet märker jag samma sak.

Varför finns inte Våroffer som pappersbok?

Samtidigt är det många av de som nu lyssnat på Våroffer som vill lyssna på mina tidigare böcker, men en del av dem vill inte läsa böckerna, de vill lyssna. Och de kan de ju inte. Såvida de inte har någon form av läsnedsättning, för i så fall kan de lyssna på böckerna som talböcker. Men som ljudböcker finns de inte.

Förvirrande?

Ja något. Och ändå är det bara tre böcker vi talar om.

Men här kommer den enkla förklaringen:

Den blomstertid nu kommer är min debutbok. Den gavs ut på Lindskog Förlag som pappersbok 2017.

Och allt blir återfött är en fristående uppföljare till min första bok. Den gavs ut 2019, också den som pappersbok på Lindskog Förlag.

Det är alltså Lindskog Förlag som har valt att ge ut de böckerna som pappersböcker.

Både Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött har blivit efterfrågade för personer med läsnedsättning, och finns nu därför som talböcker. Men talböcker kan enbart den som har läsnedsättning lyssna på.

Våroffer släpptes nu 2020, och den gavs ut direkt som ljudbok på Lind & Co.

Återigen är det förlaget som har valt.

Så när fler böcker i Lena Borell-serien kommer ut, släpps de direkt som ljudbok.

Men, det betyder inte att mina två första böcker aldrig kommer att släppas som ljudböcker, eller att Våroffer inte kommer att släppas som pappersbok. Jag som författare äger de rättigheterna, och för just nu förhandlingar med två olika förlag om saken. Men allt tar tid i den här branchen, och i nuläget är inget klart, om något sådant blir klart skriver jag givetvis om det här på bloggen.

Men för att förvirra er ytterligare så har jag ju också medverkat i en antologi släppt på Ariton Förlag, Skriv om ditt liv, och den släpptes som pappersbok 2019.

Som författare på traditionella förlag har man en hel del att säga till om, men just den biten som handlar om vilket format boken ska släppas i och i vilken upplaga bestämmer förlaget. Och det är ju egentligen inte konstigt alls, det är ju de som bekostar utgivningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s