Jag har alltid två manus igång samtidigt.

Mitt tips för att inte hamna i den situationen att man står utan skrivprojekt är att alltid ha två manus igång samtidigt.

Så när Den blomstertid nu kommer var nästan färdig började jag på Och allt blir återfött. Trots att jag inte var helt på det klara med att jag skulle skriva en uppföljare så gjorde jag det. (Kanske visste jag att det skulle bli en uppföljare, bara det att jag inte hade insett det själv.)

När jag var mitt uppe i Och allt blir återfött började jag på Våroffer.

Innan jag avslutat Våroffer började jag på deckare nummer två.

Och så fort Våroffer var helt färdigredigerad började jag på deckare nummer tre.

När Våroffer släpps om en vecka är jag i slutfasen med deckare nummer två.

Jag ser alltid till att ett av mina två projekt är mitt huvudprojekt, och för mig är det inget alternativ att inte skriva färdigt ett manus.

När Och allt blir återfött skulle släppas kändes det nästan märkligt, för i det läget kändes den boken så långt borta för mig. Jag var just då väldigt mycket mer inne i Våroffer. Och nu när Våroffer snart släpps känner jag mig mycket närmare deckare nummer två. (Fast jag kommer förstås snabbt in i det aktuella manuset igen så fort jag börjar läsa lite i det.)

Hur gör ni andra som skriver?

Har ni också två manus igång samtidigt eller är det ett projekt i taget som gäller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s