Gästbloggare: Torbjörn Löwendahl

Ibland strular saker och ting, och därför har det hunnit bli första februari innan januari månads gästbloggare släpps på Marias Författarblogg. Men texten var naturligtvis värd att vänta på: Denna gång är det nämligen Torbjörn Löwendahl som berättar om sig själv och sitt skrivande.

Här kommer Torbjörns text:

Den som är trygg i sig själv vågar riskera att misslyckas. En person med tunn hud bör inte utsätta sig för förlagens refuseringar, lektörer och redaktörers konstruktiva kritik och recensenternas granskande. Bekräftelsebehov fylls bättre på andra sätt. Ändå lockas många att skriva och söka läsarnas uppskattning. Kampen för deras uppmärksamhet är första steget.

Min debutroman Stayin’ Alive gavs ut i slutet av november förra året. Både jag och mitt förlag Lionvalley Publishing har fått medial uppmärksamhet på lokal nivå. Recensionerna har varierat från ljumna till hyllande och jag väntar fortfarande på första sågningen. Nej, du som läser detta behöver inte känna sig manad 😉

Den 5/2 släpps ljudboken. Det är stort och läskigt. Som ett nytt boksläpp för en helt ny publik och med de digitala plattformarnas obevekliga statistisk att förhålla sig till. Kommer någon ens att lyssna? Kommer lyssnarna tycka att inläsaren Lars Winclair har bra röst?

Jag vågar riskera att misslyckas. En del kallar mig till och med modig, men få skulle beskriva mig som en harmonisk person. Jag är otålig, temperamentsfull och perfektionistisk. Min målmedvetenhet kan kallas driven eller manisk. Min förmåga att coacha andra och finna konstruktiva lösningar omsätts inte alltid i mitt privatliv.

Som författare är jag strukturerad för att sedan tillåta mig att bryta mot allt. Jag tror på dispositioner, skrivpass, skrivregler och deadlines. Min drivkraft är att bygga något från ingenting, att fängsla, utmana och berika. Det är tillåtet att tycka att jag låter pretentiös. Det är ingen förolämpning.

Just nu arbetar jag med uppföljaren med arbetsnamnet ”Perfect Day”. Precis som ”Stayin’ Alive” anknyter låttiteln till handlingen. Alla kapitelrubriker är låttitlar och det sista kapitlet bär samma namn som boken. Även om jag gillar popkulturella referenser är det något färre i uppföljaren. Världen har förändrats.

Men Lionvalley Publishing är ett förlag vars existens motiveras av andra skäl än att ge ut just min bok. Vi har gjort omslag, lektör- och redaktörsläst och är i utgivningsprocessen för intervjuboken ”Jag var hon” av Madeleine Gartéus. Att balansera arbetet som en nykläckt författare och tillika nykläckt förläggare är både roligt och … skrämmande.

”Kids – don’t try this at home!”

Jag njuter av signeringar och intervjuer. Bävar för recensioner (än så länge helt utan anledning) och gläds för lite över mina framgångar. De måste vara fantastiska för att fastna. Jag sätter mål som är svåra att nå för att de ska kunna beröra mig. Att upplagan för min debutroman består av två tusen inbundna är ingen slump.

Jag är född 1971 i Mölndal utanför Göteborg. Uppväxten fortsatte i Mölnlycke, Göteborg och somrar på Marstrand innan jag flyttade till Linköping 1988 och blev kvar. Jag skriver om Linköping för att jag bor här. Man ska gräva där man står. Därför bör ingen förundras över att huvudpersonen i Stayin’ Alive är provocerande.

Nedan finns länkar om mig och mitt författarskap. En del är givande och annat kan du med fördel skippa. Så intressant är jag inte.

Men köp boken eller lyssna på den. Ge bort den till din faster. Skriv en generös recension eller rekommendera den till en vän. För att du kan.

Tack för att du läste!

Ljudboken:

https://www.storytel.com/se/sv/books/1188897-Stayin-Alive

Instagram:

https://www.instagram.com/forfattarelowendahl/

Författarsidan:
https://www.facebook.com/forfattarelowendahl/

Alla recensioner:
https://www.facebook.com/pg/stayinalivethebook/photos/?tab=album&album_id=844869739307522

Webbsidan:

www.lionvalley.se

En tanke på “Gästbloggare: Torbjörn Löwendahl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s