Kör hårt om du har en dröm du vill förverkliga, annars blir det ingenting annat än bara en dröm!

För exakt tre år sedan skrev jag en text på min facebooksida. Då var min dröm fortfarande bara en dröm, då visste jag inte om jag skulle lyckas få min bok utgiven.

Men jag visste en sak och det var att jag inte tänkte ge upp! Sedan dess har det hänt mycket. På många olika sätt. Har du en dröm som är viktig för dig så KÖR HÅRT!

Så här skrev jag 22 maj 2016:

***

Att bli refuserad är en del av att bli författare. Så är det, och att det är så vet jag efter att ha läst hur mycket som helst om hur det går till att få sin bok antagen. 4 manus på 2000 blir antagna… ”Väldigt många av de manus som är tillräckligt bra för att bli antagna, blir det inte ändå” säger förlagen själva. Man kan undra varför… Det finns listor att söka på för att se vilka STORA författare som blivit refuserade med manus som sedan blivit bästsäljare. Många av dessa har blivit refuserade både 10 och 20 gånger! Jag trodde inte i min vildaste fantasi att det var så det såg ut. Man kan ge upp. Eller så kan man välja att tro på lektörens omdöme om boken och FORTSÄTTA kämpa. Jag väljer det sistnämnda utan tvekan… För det värsta vore inte att misslyckas – det värsta vore att ge upp innan man VET om man faktiskt kan lyckas… ”Om du inte blir antagen på förlag tycker jag att du ska ge ut boken själv, den håller garanterat för det.” Så skrev lektören, och jag väljer att tro på det. Jag vet att många undrar om jag har gett upp min dröm, men så är inte fallet.

***

Ett år efter den här texten skrev jag på mitt första förlagskontrakt, och nu ytterligare två år senare har jag ytterligare tre kontrakt på gång! 😃

Akademibokhandeln, Skövde, maj 2019.
Min bok är längst upp till höger! ❤️

3 reaktioner till “Kör hårt om du har en dröm du vill förverkliga, annars blir det ingenting annat än bara en dröm!

 1. Detta inlägg ger mig verkligen ny energi i mitt skrivande.
  Jag har en del ändringar att göra och sedan en liten redigeringsrunda innan jag ska låta mitt manus
  få segla iväg till förlagen.
  Det går trögt men jag tänker inte alls ge upp. Tack för ett peppande inlägg ❤

  Gillad av 1 person

  1. Vad roligt att höra Marina!
   Det är precis det man önskar med ett sådant inlägg, att förmedla lite kraft och energi till någon som behöver det.
   Stort lycka till!
   Jag hoppas vi kommer att mötas som författarkollegor på någon bokmässa framöver!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s