Vad kom först, låtskrivandet eller författandet?


Frågan ovan ställde Petronella Simonsbacka till mig när hon intervjuade mig på sin blogg. Det är alltid roligt när man får lite annorlunda frågor.

Här kommer mitt svar:

”Ärligt talat, jag har skrivit så länge jag kan minnas, både berättelser OCH låttexter. Jag kommer ihåg att min mormor spelade skillingtryck för mig med Margareta Kjellberg (Drinkarflickans död och andra sånger, en LP från 1973) när jag var liten, kanske sex år gammal, och det berörde mig något oerhört. Det var ju fruktansvärda texter, som oftast gick ut på att mamman dog, pappan söp bort allt istället för att ge barnen mat och till slut dog barnen också.

Men de där texterna gjorde något med mig, de fastnade i mig och lämnade mig inte. De har funnits kvar i mig sedan dess, och det var också då jag började skriva mina första egna texter.

Och när jag nu reflekterar över detta så inser jag att de här skillingtrycken säkert har påverkat mig även när jag skriver mina böcker.”

***

(Foto: Petronella Simonsbacka)

Den som vill läsa hela intervjun hittar den här: https://petronellasforfattarliv.wordpress.com/2019/03/02/fem-fragor-till-maria-richardsson-som-skriver-bade-bocker-och-rock-n-roll/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s