Jag rekommenderar Skrivarlinjen (distans) på Skrivarakademin.

Skrivarutbildning, behöver man det?

Jag skrev Den blomstertid nu kommer INNAN jag gick min utbildning på Skrivarakademin, så det är klart att det funkar att bli författare ändå. MEN mitt år på Skrivarlinjen (distans) gav mig så OERHÖRT mycket.

En av de stora bitarna i utbildningen handlar om att lära sig att både ge och ta textrespons. Det gav mig betydligt mer än vad jag trodde det skulle göra och en bonus med den biten var att jag lärde mig att se på mitt eget sätt att skriva utifrån.

Jag kunde hitta min egen stil, den blev så mycket mer tydlig när jag hade de andras texter att jämföra med.

Jag såg mina styrkor och fick lära mig att lyfta fram dem, och jag kunde också tydligare se mina svagheter.

Jag fick testa på att skriva i olika genrer, utan utbildningen hade jag nog aldrig fått för mig att ge mig på att skriva en kriminalroman men nu såg jag det som en utmaning och jag kände att jag hade fått verktyg för att göra en sådan sak. Jag fick betydligt mer insikt i hur branchen fungerar och större självförtroende inför det jag skrev.

Och jag fick fantastiska vänner! 🙂

Här nedan pratar jag om min skrivarutbildning på Skrivarakademin. Intervjun är gjord på Bokmässan i Göteborg 2018, och jag intervjuas av Kerstin Önnebo i Skrivarpodden.

Läs mer om utbildningen här: https://www.folkuniversitetet.se/Skolor/skrivarakademin/Skrivarakademin-i-Stockholm/utbildningar/Skrivarlinjen-distans/

Länk till Skrivarpodden: http://skrivarpodden.libsyn.com/

2 reaktioner till “Jag rekommenderar Skrivarlinjen (distans) på Skrivarakademin.

  1. Visst är det en oerhörd fördel oavsett vad det leder till. Nya insikter, ny blick på sina texter, nya skrivarvänner och framför allt ett sätt för sig själv att ta sitt skrivande på allvar tänker jag. Själv gick jag Skrivarlinjen på distans på Sörängens folkhögskola (Nässjö) 2015/2016, och är supernöjd med mitt år där.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s