Skrivande med Maria Richardsson

Jag har blivit intervjuad på Sara Dalengrens blogg. Sara är en av mina kollegor i Skaraborgs Författare och hon skriver romantik och fantastik. (För att läsa hela intervjun tryck på View original post)

Sara Dalengren

En annan författare i gruppen Skaraborgs författare är Maria Richardsson och idag svarar hon på lite skrivrelaterade frågor och kommer med såväl skrivtips som författartips.

SkarvMcloseup01aFotograf: Chatrin Carlsson

Maria Richardssons debutbok Den blomstertid nu kommer släpptes på Lindskog Förlag hösten 2017. Nu i höst släpps uppföljaren till den på samma förlag. Maria har nyligen skrivit klart en kriminalroman som utspelar sig i Skövde, och har även kommit igång på bok nummer två i den serien. Hon skriver också låttexter och dikter.

Hur ser din skrivprocess ut när du skriver råmanus?

Väldigt mycket av min process sker i huvudet och när det blir för mycket tankar skriver jag ner det. Jag skriver alltid någon form av synopsis, fast den ser väldigt olika ut från gång till gång. Sen försöker jag komma igång. Jag börjar med den scenen jag känner mest inspiration inför att skriva. Berättelsen skrivs inte i kronologisk ordning, jag…

Visa originalinlägg 346 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s