Vilka som är dina sanna vänner kan bara du själv avgöra.

Mitt förra inlägg har fått väldigt många visningar, och det är roligt. Och det är inte så konstigt, för som sagt, jag vet att igenkänningsfaktorn är hög. Många gånger måste man slå i botten innan man kan börja ta sig upp.

I förra inlägget skrev jag om vänskap. Jag vill utveckla mitt resonemang lite, därför att detta är viktigt.

Så här skrev jag: Vänner handlar inte ett skit om vem man har känt längst eller gått igenom mest med. Det KAN vara så, men det BEHÖVER inte vara så.

***

Ingen annan kan bestämma vilka människor som ska ha betydelse i ditt liv.

Jag har kvar vissa vänner sedan många år tillbaka, som jag värderar högt. Men jag har också vänner som jag inte har känt så länge som är oerhört viktiga för mig, och några av dem har jag aldrig träffat i verkligheten.

Varför ska man förminska en vänskap och anse den som mindre värd bara för att man inte har träffats i verkligheten?

Riktiga vänner är sådana du kan vara dig själv med, sådana du inte behöver förställa dig för. Om du har vänner du alltid måste sätta upp en fasad inför, att du känner att du alltid måste verka glad eller lyckad, då skulle inte jag värdera de vännerna särskilt högt.

Riktiga vänner är sådana som inte ställer krav för vänskapen, sådana som accepterar dig och respekterar dig för den du är, även om de inte alls tycker detsamma i vissa, eller i väldigt många lägen.

Jag är jätteglad över mina vänner. Jag ser ingen som helst anledning att rangordna dem eller något liknande. Människor kommer in i mitt liv, vissa försvinner och andra finns kvar. Det är så det är.

För mig är det viktigaste inte hur ofta man träffas eller hur länge man har känt varandra, utan HUR man pratar med varandra. Och som jag ser det kan man föra konversationer alldeles utmärkt via mail eller på messenger också.

Låt inte andra människor bedöma vem som är din vän och vem som inte är det. Vem som betyder något för dig, och VAD den personen betyder för dig bestämmer bara du själv.

***

Alla mina böcker handlar om relationer på olika sätt.

Kärleksrelationer.

Men också om relationer mellan vänner.

Och mellan föräldrar och barn.

Min debutbok på bilden nedan handlar om Linda, Sofi, Anna och Sussi. Det är en bok om känslor och fasader, en bok om att försöka hitta sig själv. Och som sagt, det är också en bok om relationer.

Uppföljaren kommer ut till hösten, och den handlar om samma sak som den första boken. Fast på ett helt annat sätt. Och med större tonvikt på både kärleksrelationer och vänskapsrelationer. Bara så du vet … 🙂

Foto: Chatrin Carlsson4 reaktioner till “Vilka som är dina sanna vänner kan bara du själv avgöra.

 1. När man lider av utmattningssyndrom i flera år, och ständigt tackar nej till inbjudningar till fika, fest, middag, tjejträffar, resor, ja kort sagt det mesta, så tunnar det ur betänkligt i vänkretsen. Det är någonting man blir ganska ensam av. En del som försvinner gör ont, andra känns lika bra. Jag är mycket tacksam för att jag har träffat många nya bekantskaper på nätet, både personer i samma situation som jag själv, och via skrivandet.

  Gillad av 1 person

  1. Så är det. Och ofta finns ju inte tiden till att träffa alla dem man vill träffa, och då kan det betyda mycket att ta en diskussion via Messenger samtidigt som man ändå hinner med andra saker. Tycker jag! 🙂
   (Såklart att det är roligare att träffas ”på riktigt”, men om alternativet är att inte träffas alls tycker jag att Messenger fungerar ganska bra.)

   Gilla

 2. Sett rakt i genom ett helt liv tror jag det är få förunnat ha några sanna, riktiga vänner,de som aldrig sviker en vid sin sida. Rör det sig om max 5 personer får man va nöjd.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s