Är min bok en deckare eller ett kriminaldrama, eller är det mer än så?

På väg mot att bli deckarförfattare, skrev jag i mitt förra inlägg. Det låter förstås som en väldigt häftig grej att säga, att man är på väg mot att bli deckarförfattare.

Fast är det verkligen en deckare jag skriver?

När jag tänker mig en deckare så tänker jag mig en bok där du får en liten ledtråd i taget, en pusselbit i taget, för att i slutet ha hela ditt pussel klart, det vill säga listat ut hur allt hänger ihop och vem mördaren är.

I min bok får man pussla en del för att förstå hur allt håller ihop, men läsaren får veta mycket före polisen som ska lösa fallet. Så jag skulle nog betrakta min bok som en slags deckare, men absolut inte en renodlad sådan.

Är det en spänningsroman?

Vad definierar i så fall en spänningsroman, är det att den är just spännande?

I så fall är min bok en slags spänningsroman.

Är det ingen kriminalroman då?

Jo. huvudpersonen i min bok (som jag hoppas ska bli en hel bokserie) är polis, och så som jag tänker mig en kriminalroman så är kriterierna att man ska få följa en eller flera poliser som försöker lösa ett brott.

Samtidigt vill jag poängtera att min bok är en relationsroman, absolut. Och det är definitivt ett drama. Ett psykologiskt drama.

***

Den här boken är en bok om starka känslor, alldeles för starka känslor. Om en man som gör allt för sin familj. Allt. Och om en kvinna som försöker hjälpa sin dotter, men som inte riktigt förstår var hon är på väg.

Det är en bok om vägar som korsas och vägar som bryts. Om vad som är rätt och vad som är fel.

Jag, som författare, kommer ge dig storyn, men jag ger dig inte min åsikt. Vad du upplever som rätt och fel i den här boken beror på vem du är.

Blir du nyfiken på att läsa min kommande bok?

Utmärkt!

Just nu är den inne på sista redigeringsomgången, men alla nyheter som rör boken kommer ni förstås att kunna läsa här på Marias Författarblogg.

2 reaktioner till “Är min bok en deckare eller ett kriminaldrama, eller är det mer än så?

  1. Åh, det här kände jag igen från min deckare/spänningsroman/drama/krimi-roman. Resultatet blev att läsaren får bestämma och jag noterar att på några bibliotek står den på deckarhyllan, på några bland vanliga romaer. Själv vet jag inte helt enkelt. Vet du än hur det blev för dig?

    Gillad av 2 personer

  2. Den kommer att släppas som ljudbok på Lind & Co framöver med namnet ”Våroffer” och då släpps den som deckare. Och visst, det är ju en deckare. Men ingen vanlig deckare. Det är också en relationsroman. Ett kriminalrelationsdrama skulle jag kalla den!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s