Att fylla år: Jag gillar tårta, fast ogillar själva åldern …

Ännu ett år har gått. Igen. Idag fyller jag år. Jag tycker det är lite jobbigt att fylla år, det ska jag erkänna. Jag och min ålder är inte riktigt helt överens om hur gammal jag är. Därför känns det jobbigt att fylla år, för då blir jag ju påmind om min faktiska ålder.

Jag har i ärlighetens namn ganska så rejäl dödsångest, och har alltid haft, och det är väl därför det känns jobbigt varje gång jag fyller år. Samtidigt trivs jag i den ålder jag är nu, jag är mycket mer harmonisk och tillfreds med mig själv, jag har lärt känna mig själv bättre och trycker inte ner mig själv längre. Men som sagt, jag är kluven till det där att fylla år.

Man är så gammal som man gör sig, säger man ju. Till viss del stämmer det. Till viss del. För även om jag skulle vilja skulle jag nog inte orka festa hela natten som jag en gång i tiden kunde. Men jag värdesätter dagarna på ett helt annat sätt. Har blivit mycket bättre på att leva i nuet, allt är inte bara  tid som går. Jag håller fast vid mina minnen, alla mina minnen. Jag minns mina finaste minnen, och bearbetar mina smärtsammaste minnen.

Och det är en av de stora anledningarna till att jag skriver. Alla mina minnen, allt det jag har varit med om – Allt det är ju jag!

Jag har tidigare tänkt att jag borde testa att gå i terapi, fast har aldrig gjort det. Men behovet har försvunnit, jag känner att jag får fram allt jag vill säga i mina böcker. Jag skriver inga rena självbiografier. Men alla böcker jag har skrivit och kommer att skriva är fulla med självbiografiska inslag.

Så: Hur gammal är jag då?

Ibland känner jag mig som 20, ibland som 30, ibland 35. Men ska jag gå efter min kropps krämpor och min trötthet så är jag väl 75 ungefär.

Den fysiska åldern är inte viktig. (Okej, i vissa sammanhang är den det.)

Nu är det ju inte så att min ålder på något sätt är hemlig, på baksidan av min debutbok står det att jag är född 1971, och det förnekar jag inte. Om någon frågar hur gammal jag är så säger jag hellre att jag är född 1971, än att nämna det där tvåsiffriga talet som börjar på 4.

Jag säger som jag sagt de senaste åren på min födelsedag. Idag blir jag  30+

 

En tanke på “Att fylla år: Jag gillar tårta, fast ogillar själva åldern …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s