Att vara besökare på bokmässan.

När man jobbar på bokmässan missar man väldigt mycket av allt det som händer runtomkring, det som sker i alla de andra montrarna. men igår avsatte jag tid för att gå alldeles själv och bara vara besökare.

20180930_125830.jpgDen här bilden tog jag från andra våningen, ingen höjdarbild med rutmönstret framför, men jag tycker ändå man kan få en bild av vilket myller det är överallt.

Jag hade en karta över området i väskan, men trodde mig inte behöva den. Hur svårt kan det vara? resonerade jag och stolpade iväg.

Well, med tanke på mitt lokalsinne så visade sig svaret på det vara att det faktiskt var ganska svårt. Så efter ett tag kom kartan fram.

20181001_105207.jpgEn sak som jag gärna ville göra på mässan var att prata lite med Louise Halvardsson, en författare och poet som jag haft lite kontakt med och som jag tycker verkar väldigt intressant. Jag visste att hon skulle befinna sig i Skrivas monter, så jag begav mig dit.

Ni som känner mig förstår att jag gillar hennes hatt. Eller ”gillar” är nog lite underdrivet. Hur som helst så var hon väldigt trevlig, och jag ser fram emot att läsa hennes nya bok Punkpoet med svensk brytning som kommer släppas framöver på Belletrist Publishing.

Det fanns ett nytt område på mässan för oss som älskar spänningslitteratur. CRIMETIME. Och eftersom jag just nu håller på med ett kriminaldrama så var det ju perfekt för mig att kasta mig in i hur polisen utreder vad som hänt på en brottsplats. Mycket av det som diskuterades var sådant som jag måste kolla upp framöver när jag gör research, så det var kul att få en liten touch av det som komma skall.

20180930_120816.jpgJag är ett stort Bamse-fan, och den här bilden fanns som en stor poster på en av väggarna på mässan. Och Skalman har förstås rätt som vanligt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s