Tankar om hösten.

20180920_175955.jpgJag har alltid varit en sådan som tycker hösten är en jobbig tid. En tid när allt blir kyligare och allt blir hetsigare.

Men det där ändrades förra året. Ganska ordentligt. För det var på hösten min bok Den blomstertid nu kommer släpptes, närmare bestämt den 22 september. Väldigt mycket har hänt i mitt liv sedan dess, mycket har omprioriterats. Jag har lärt mig att ta hand om mig själv på ett bättre sätt, jag har lärt mig att förstå att man varje dag faktiskt har ett val. Ett val att tänka positivt eller negativt. Ett val att vara aktiv eller passiv.

Det är lätt att utplåna sig själv i sitt försök att hjälpa andra, det är lätt att tro att man kan köra på och prioritera alla andra FRAMFÖR sig själv, men till slut kommer man till en gräns när allt tar stopp.

Jag brukar tänka på det där man alltid får höra i säkerhetsgenomgången innan man ska flyga någonstans. ”Sätt först på din egen syrgasmask innan du hjälper ditt barn.” Det som känns mest naturligt är naturligtvis att hjälpa barnet först. Men en förälder som är medvetslös kan inte trösta någon, en förälder som är medvetslös kan inte stötta någon.

En person som kan prioritera sitt eget mående har mer kraft att hjälpa andra.

Det är en sak till jag brukar tänka på, en mening som fastnat. ”Ingen kommer att tacka dig när du gått in i väggen.” Nej. Så är det.

Jag fick mitt utgivningsbesked just när jag behövde det som mest. Och det fick mig att klara av att prioritera saker annorlunda, att lägga om mitt liv. Jag jobbar inte mindre nu, jag jobbar MER. Men jag jobbar med sådant som utvecklar mig som människa, med sådant jag mår bra av. Och nu kommer hösten … och den här gången välkomnar jag den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s