Samarbete – En låt om att samarbeta.

Något jag uppskattar mycket när jag sitter och skriver är att ha möjlighet att variera mig med någon annan typ av skrivande. När jag skrev min uppföljare till Den blomstertid nu kommer började jag på ett kriminaldrama just för att få chansen att skriva om helt andra karaktärer i en helt annan miljö. Men för att inte flumma ut i något som slutar med att ingenting blir helt färdigt så är jag väldigt strukturerad. Jag bestämmer mig alltid för vilket som är mitt huvudprojekt, och det får inte bli ”stillastående” för länge.

Att skriva något helt annat kan också innebära att skriva en dikt, eller en låttext. Jag har skrivit ganska många låttexter det sista året, och det är ju verkligen hur kul som helst. Den känslan av att höra den färdiga låten, den är magisk! 

Och plötsligt fick jag en mycket annorlunda förfrågan. Ni som känner mig vet att jag är engagerad i skolans värld, och förfrågan gällde om jag kunde skriva en text om samarbete som sedan skulle framföras av en tredjeklass. Låten jag fick jobba med var Groupie av Samir och Viktor. Med andra ord, det var alltså just den texten som skulle göras om.

Jag skrev en text och det blev en inspelning. Jag blir jätteglad av att höra den här låten. Särskilt med tanke på vad textens tema är, SAMARBETE. Den här låten är ju nämligen ett utmärkt exempel på samarbete när det fungerar som bäst!

Samarbete framförs av Klass 3 (Grön) på Nödingeskolan!

SkarvMoN04Foto: Chatrin Carlsson.

Den här bilden får illustrera just samarbete. Det är jag och min kompis Petronella Simonsbacka som sitter bredvid varandra och skriver på våra bokprojekt.

2 reaktioner till “Samarbete – En låt om att samarbeta.

  1. Nu blir jag tamefan lite rörd! Det betyder väldigt mycket för mig att du visat hur långt man kan komma om man kämpar. Författarskap är nästan alltid en brant uppförsbacke. Det krävs mycket jobb för att ens skriva en bok, långt mycket mer för att kunna bli antagen av förlag och därefter försvinner de flesta debutanter ändå in i skuggorna. Man måste ha hud av stål och en vilja som kan förflytta berg för att lyckas och det har du. Det är mycket inspirerande att se.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s