Att skriva en bok är inget man får till genom att skriva på sin kafferast lite då och då.

FB_IMG_1529900870901Det här citatet från Lars Berge i tidningen Skriva tycker jag är sååå bra! Verkligen. Det säger mycket.

Det är lätt att vara den första personen, den som bara pratar om att skriva. Den som säger att ”Jag skulle lätt kunna få till en roman om jag bara tog tag i det.” Fast om man aldrig tar tag i det så är det ju kanske inte så enkelt ändå.

Det räcker inte att veta att man är bra på att få till orden eller att man har en kanonstory inom sig. Nej, det räcker faktiskt inte med det. Inte om boken ska bli skriven. Det krävs betydligt mer än så …

2 reaktioner till “Att skriva en bok är inget man får till genom att skriva på sin kafferast lite då och då.

  1. Ja, detta är ju sannerligen kruxet med skrivardrömmar… Det tar otroligt mycket tid att skriva en roman och ännu mer tid att göra det väl, med redigering och omskrivningar skriver man ju boken många gånger innan den är tillräckligt bra för att ha en chans… Samtidigt är ju arbetssättet en metod och metoder kan man lära sig… Så skrivarlärare behövs kan man ju konstatera.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s