Man måste prioritera att skriva även fast man har massor av andra saker att göra.

Jag vet att många av er som läser min blogg  vill bli författare. Och jag vet att det ni helst vill ha är skrivtips. Ni vill läsa om att det är värt mödan och värt allt kämpande för att få den där boken färdig. Ni vill läsa om hur man tar sig hit:

20180203_121356(0)
Smålit i Jönköping

Min signeringsmonter från Smålit i Jönköping – 2017. Bild: Petronella Simonsbacka

 

Och det ÄR värt mödan! Men vissa dagar tar det emot, och du kommer att vara tvungen att skriva ändå.

Idag är en sådan dag. Jag håller fortfarande på med redigeringen av min uppföljare. Herregud, jag har trott att jag har varit så gott som klar så många gånger, men så länge jag hittar saker som kan förbättras så är jag inte klar.

Suck.

Jag har jobbat på skolan hela veckan och idag är det lördag. Tvätten hopar sig, och samtidigt skulle jag behöva koppla av nu när jag har tid till det. Men nej, det går inte.

Vissa stycken måste skrivas om, och det behöver skrivas om NU.

Det har nämligen visat sig, efter en diskussion med en insatt person i det aktuella ämnet, att det inte skulle kunna gå till exakt så som jag har skrivit i verkligheten.

Vad gör man då?

Jag kan ju välja att blunda och ha kvar det som det är eller så kan jag skriva om. För mig är det sistnämnda alternativet det självklara valet, saker och ting MÅSTE stämma.

Okej, så här sitter jag och måste skriva om så att det stämmer, jag måste ändra en del. Samtidigt måste jag hamna på exakt samma punkt, jag kan inte bryta upp det andra runt om.

Inte helt lätt, jag inser att en hel del kaffe kommer att krävas, men jag löser detta!

Dagens skrivtips, ett av de allra viktigaste skrivtipsen blir alltså: Ge inte upp för att det känns tungt! Behöver du, så ta hjälp i det här läget. (Testläsare, lektör, skrivkurs, sök runt och kolla hur andra har gjort.) Vill du nå ända fram så KÄMPA! Det är värt det, jag lovar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s