Sömnsvårigheter, har alla författare det?

Jag har haft sömnsvårigheter så länge jag kan minnas. Det har aldrig förekommit att jag får en hel natts sömn. En hel natts sömn låter så långt borta från hur sanningen ser ut att det blir löjligt.

Jag har en man som somnar så fort han lägger ner huvudet på kudden och sedan sover han tills klockan ringer så jag vet vad en hel natts sömn är. Eftersom jag ligger där bredvid, vaken och frustrerad, så ser jag ju hur det skulle kunna vara.

Det underlättar förstås inte att jag lider av restless legs, och att jag har överaktiv blåsa. Är det inte det ena så är det det andra. Antingen måste jag gå upp och kissa, eller så måste jag gå upp och vandra omkring en stund.

Man vänjer sig.

Men så är det ju det här med hjärnan också. Hjärnan gör ju lite som den vill. När klockan är 22 på kvällen kan jag vara extremt trött, på den nivån att ögonen nästan faller ihop, så då går jag och lägger mig. Sedan sätter den där hjärnan igång och funderar på en massa avancerade saker. När jag väl lyckas slappna av är jag förstås kissnödig. Och när jag sedan lägger mig sätter benen igång och krångla så jag måste upp och gå promenad genom huset. Sedan är det ju förstås dags för att gå och kissa igen, och sedan när jag lagt mig kommer alla de där tankarna igen.

På nätterna bearbetar hjärnan det jag skrivit under dagen och så helt plötsligt kommer den på viktiga intriger eller hur jag ska göra med den där scenen eller hur pojken ska reagera när han blir slagen. Jag har försökt gå upp och skriva i de lägena, men , nähä, då är jag plötsligt för trött.

Så då går jag och lägger mig igen och känner att nu kan jag nog äntligen somna, men då börjar maken låta som ett sågverk. Så då hamnar jag i min story igen.

De flesta författare jag pratat med verkar ha väldigt stört sömnmönster. Är det så för er andra också att intrigerna i storyn hopar sig som mest precis när du egentligen borde sova?

Det är sällan man hör om författare som sover hela nätterna. Finns de överhuvudtaget?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s