Artikel om mig och Gunborg Sahlin i dagens SLA!

Idag är jag och Gunborg Sahlin med i SLA. Artikeln handlar om utställningen i Vänersborg som vi ska delta i den första helgen i juni! Mer information om den utställningen kommer förstås här på bloggen längre fram!

 

 

 

 

Författare blir konstverk

 

SKÖVDE: Gunborg och Maria ställs ut i Vänersborg

 

Skövdeförfattarna Gunborg Sahlin och Maria Richardsson ska ställas ut. Hur det ska gå till är inte riktigt klart, men meningen är att de ska ingå i en utställning i Vänersborg i början av juni. ”Hur vi ska agera under utställningen vet vi inte än, men vi ska finnas med och signera böcker på något sätt”, säger Maria Richardsson.

 

 

 

Det är konstnärerna Petronella Simonsbacka och Louise Furhoff som står bakom utställningen som heter ”Scrap, skräp och konst – vem bestämmer vad som är vad?” som syftar till att väcka diskussion kring var gränserna för konst går.

En form av konst

– Författarskap är ju också en form av konst och det är därför vi är där, säger Maria Richardsson som till en viss del varit inspirationen bakom utställningen.

– Jag skrev en dikt en gång med en rad som säger ”här ligger jag och misstas för skräp”. Den diktraden har inspirerat Petronella Simonsbacka till att titta på vad folk betraktar som konst och vad de anser är skräp.

Men ni kommer väl inte ligga och skräpa på utställningen?

– Det hoppas jag inte. Jag vill heller inte att vår konstform framställs som skräp, men det lovar arrangören att den inte ska göra.

Skriver nytt

Både Gunborg Sahlin och Maria Richardsson skriver just nu på uppföljningar till sina böcker men det dröjer innan de hamnar i affärs- och bibliotekshyllorna.

– Jag trodde jag var färdig med boken, men efter att flera personer läst manus så fick de bilden av att det var en sorglig bok, något som jag inte alls tänkt. Därför får jag skriva om delar av manuset, säger Gunborg.

– Mitt råmanus är färdigt, men nu återstår redigeringen vilket brukar ta lika lång tid som att skriva själva manuset, säger Maria.

Det är den första helgen i juni som utställningen drar i gång i konstnärsföreningen Några målare i Vänersborg. Samtidigt pågår vatten och visfestivalen, Aqua Blå i staden vilken brukar locka mycket folk.

– Det ska bli roligt att möta en annan publik än vi är vana vid och få fler att hitta till våra böcker.

  • Viktoria Pappila

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s