Gästbloggare: Gunborg Sahlin

Gunborg-SLA-1 (002)Nu är det dags för maj månads gästbloggare och det är Gunborg Sahlin. 

Hej alla skrivare och läsarvänner!

Hoppas ni har det bra i denna nästan tropiska värme och har tid att både njuta av den som att få lust att skriva eller läsa. Jag som önskar er det, heter Gunborg Sahlin och kommer från Skövde. Eller Skövde och Hjo kanske jag ska säga eftersom jag spenderar halva året vid Mullsjöns strand.

Jag har just gett ut boken TRO och håller på med fortsättningen i serien om Tethy. Den är till stora delar klar, men mitt redigeringen så tog den där lusten som alltid drivit mig att skriva, en förbaskad paus!

Ville väl ha lite semester den också.
Nåväl.

Det finns inget så härligt som då tiden rinner iväg när man skapar en fiktiv värld som ibland blir så verklig att den känns som den var på riktigt. Underbar känsla att efter ett skrivpass stänga av datorn och känna sig som en mästarberättare i världsklass. Sen, att det dagen därpå känns som om orden inte alls har flutit till, är en helt annan sak. Upp som en sol och ner som en pannkaka, ja ni känner igen både uttrycket som känslan.

Att skriva innebär alltid en stor känslomässig insats, men trots det kan åtminstone inte jag låta bli att delta i den utmaningen. För ingen gång trollas tid och rum bort på ett sådant sätt som när jag skriver. Ibland går det flera timmar utan att jag ens märkt dem passera. Det är inte så att jag är med Rakelspektakel i romanen TRO där på barnhemmet, inte så att jag som Tethy gör mig vacker inför träffen med Frank Botvid, utan det är bara tiden som rinner iväg. Eller beror det på att jag kanske ändå är Rakelspektakel eller Tethy under den tid som förflutit? Vem vet?

Hur som helst är det värt varenda stund och för alla er som provat att skriva är detta inget nytt, för er som inte gjort det, men har en önskan om att sätta igång så är mitt råd, gör det!

En endorfinkick för både kropp och själ.

Avslutningsvis vill jag tacka Maria Richardsson för att jag fick utrymmet att skriva på hennes blogg och passa på att informera om att den 2 och 3 juni är det stor festival i Vänersborg. Då är Maria och jag är där mellan 11-15 och signerar våra böcker. Välkomna dit!

En tanke på “Gästbloggare: Gunborg Sahlin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s