Den jävligaste stunden i livet var den när du gick.

”Den jävligaste stunden i livet var den när du gick.”

Textraden är från en låt av och med Lasse Winnerbäck. Jag som skriver låttexter själv kan aldrig någonsin bedöma en låt enbart på musiken, jag måste höra texten först, för det är den som är det viktigaste för mig. Men en riktigt bra text kan verkligen lyfta något otroligt med hjälp av bra musik, så är det ju.

Jag har Winnerbäck-förbud hemma just nu. ”Vi orkar inte höra samma låtar varje dag jämt”, säger de. Well, riktigt så funkar inte jag. Så fort de andra i familjen inte är i närheten passar jag på dock. Jag blir nämligen oerhört inspirerad av att skriva på min bok när jag hör vissa låtar.

En bra författare måste vara bra på att gestalta. Istället för att skriva hur en person känner ska man beskriva det istället, på ett sätt så att läsaren känner det. Om karaktären lider ska läsaren känna lidandet. Det är viktigt att bli bra på att gestalta.

Samtidigt måste man akta sig för att övergestalta, man ska inte överdriva, att gestalta hela tiden är inte heller bra.

Vissa saker tycker jag räcker att skriva rent upp och ner.

”Den jävligaste stunden i livet var den när du gick.”

Smaka på orden. Behöver man verkligen förklara så mycket mer än så?

JAG känner lidandet ändå. Gör ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s